koniki bardzo ładne. jak bym się*miał czepić (a co), to niebo nieco przepalone, może małe dłubnięcie? chociaż to o konikach miało być...
koniki bardzo ładne. jak bym się*miał czepić (a co), to niebo nieco przepalone, może małe dłubnięcie? chociaż to o konikach miało być...
gra i buczy bebop
ano toże, rowniez skladam wyrazy uznania, rewelacyjne zdjecia, przepraszam za maly OT, mam nadzieje ze nie uraze tym autora postu : ) ale czy ktos pamieta moze puchalskiego ? wtedy kiedy on focil nie trzeba bylo sie uciekac do atrakcji typu "park lesny", bez obrazy oczywiscie, ale fakt fakt wiecej bylo takich okazow jak te w naturze... szkoda, w mojej okolicy to moge liczyc tylko i wylacznie na zimorodki, ale zeby te podejsc i tak ladnie sportretowac to trzeba by bylo chyba 1200 miec : )
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Niedawno próbowałem również na wsi sfocić jaskółkę w locie. Niezwykle to trudna sprawa bo te ptaszki są bardzo ruchliwe...
Wyszło mi coś takiego jak poniżej (100-400)
masz chłopie niezły refleks...
gra i buczy bebop
Bez przesadyZamieszczone przez bebop
Ta jedyna fotka jest wynikiem 2. godzinnej walki z tymi ptaszkami.
mnie p13ka zaskakuje in plus oczywiscie, jeszcze w kolekcji SzybkoPoruszajacychSieOobiektow i nieprzewidywalnych brakuje tylko muchy w locie robionej jakims makro![]()
Muchy w locie jeszcze nie sfociłem ale sfociłem muchówkę, która jest dotąd najmniejszym stworzeniem jakie sfotografowałem :smile:
Wg mojego rozeznania nazywa się wywilżna karłowata (drosophila melanogaster) i ma 2-3 mm. Fotka zrobiona rok temu Sigmą 180/3.5 Macro, z ręki () i z doświetleniem lampą (co widać).
Zapomniałeś redukcje czerwonych oczu włączyć :wink:
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Ja tez probowalem zapolowac na jaskolke, ale niestety nie udalo sie, wiec uwierz nam, masz refleksZamieszczone przez p13ka
![]()