Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: POLACY powieźli Rosjan 3:2 - święto narodowe

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mecz był świetny, pierwsze dwa sety szły po myśli ruskich, ale potem Nasi się podźwigneli i im dokopali jak powiedział w swojej relacji Gruszka.
    50D | 20D+BG-E2 | Canon 28-105/4-5.6 USM | Tamron 17-50/2,8 XR DiII SP | Sigma 70-200/2.8 APO HSM | CF SanDisk Extreme III 4 GB | Statyw Velbon Sherpa | Lowepro Compact AW | Lowepro Compu Rever AW

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

W sumie jak kitajcie zakombinuja - np. teraz wygraja duza roznica malych punktow z Serbia, a jutro przegraja gladko z ruskami. No i my jeszcze jutro ogramy Serbie - to Rosja obejdzie Serbie lepszym stosunkiem malych punktow. Ale czy to realne? NA razie pierwszy set Japonce oddali 26:28.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    W sumie jak kitajcie zakombinuja (..)
    Może niech oni lepiej już więcej nie kombinują... Ja tam kibicuję każdemu kto wtłucze Japonii, za te wszystkie przekręty.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja czekam aż ktoś wtłucze Acoście za małe punkty - toż to zbrodnia jest.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Szkoda że w naszej grupie już chyba ciężko będzie, wyp* Japończyków ze strefy 5-8 Choć mam nadzieję, że coś źle liczę ;-)

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Szkoda że w naszej grupie już chyba ciężko będzie, wyp* Japończyków ze strefy 5-8 Choć mam nadzieję, że coś źle liczę ;-)
    Serbowie juz stlukli Kitajcow 3:0 (26, 15, 21). Takze w naszej grupie juz wszystko jasne awansuje Polska i Serbia. Kitajce jak pognaja Rosje beda na trzecim miejscu w grupie, w przeciwnym razie na czwartym.

W drugiej grupie oprocz Bułgarii otwarta jest sprawa dla Brazylii, Włoch i Francji (bardzo teoretycznie). Wole Brazylie - Polakom chyba latwiej sie z nimi gra niz z pozostalymi.

Co do punktowania. Mysle ze akurat w siatkowce bardziej jednak miarodajne sa te male punkty. Moze ladnie to wyglada 3:0, ale np. z Portoryko Polacy przelali czare zwyciestwa w samych koncowkach do 22 czy 23. Duzo trudniej jest wygrac np. 3:1 ale w 3 setach rozgromic przeciwnika do 15, a jeden sobie np. odpusic. Czy jak Serbia wygrywa np. 3:0 wynik ten sam, ale ona w setach pobila kanadyjczykow do 17 czy 18.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja nadal gram w siatkę. Po drugim secie wierzyłem chyba tylko w cud. I oto zostałem nawrócony...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Mysle ze akurat w siatkowce bardziej jednak miarodajne sa te male punkty. Moze ladnie to wyglada 3:0, ale np. z Portoryko Polacy przelali czare zwyciestwa w samych koncowkach do 22 czy 23. Duzo trudniej jest wygrac np. 3:1 ale w 3 setach rozgromic przeciwnika do 15, a jeden sobie np. odpusic.
    Tak, ale mimo wszystko jeszcze odrobinę trudniej wygrać 3:0, nawet ze słabym przeciwnikiem Zresztą rozstawienie w tym turnieju to osobna historia... tutaj również Japończycy mieli jak widać sporo hmm... "szczęścia". Do tego w pierwszej rundzie zawsze grała ostatnia, znając już wyniki pozostałych meczów, o najlepszej porze itp. itd. No i krzyż na drogę, niech im wtłuką ile się da i kto się da.

Wracając ;-) Rozumiem argumentację, ale taki przepis prowadzi do chorych sytuacji, gdzie czasem trzeba (na szczęście nie dotyczy Polski ;-)) kombinować żeby przegrać jednego seta "dla punktów". To jest bez sensu, niezależnie od dobrych chęci autorów przepisu

Edit: nie wiem czy to prawda, wyczytane na forum gazety:
    Pierwotny terminarz przewidywał, że ostatnie spotkania dnia (o 10.00)będzie rozgrywał zwycięzca grupy A. Dopiero jak Japonia przegrała z Polską szybko zmieniono terminarz.
    Jeśli tak jest to ja nie mam więcej pytań. Die you bastards

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    ...taki przepis prowadzi do chorych sytuacji, gdzie czasem trzeba ... przegrać jednego seta "dla punktów".
    Wcale nie. Liczy sie stosunek czy ratio malych punktow. Kazde przegranie seta obniza ci ten stosunek, bo przegrywasz przynajmniej o te 2 punkty. Nie ma takiej mozliwosci nawet jak druzyny sie umowia ze teraz set 25:1 dla nas a potem 25:1 dla drugich. Nic im to nie da, do ogolnego stosunku malych punktow.

Tak kitajce kombinowali z terminarzem i czasem spotkan - jest taki przywilej gospodarzy, ale zmiany terminarzu w trakcie rozgrywek to przegiecie na maxa.

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja nadal gram w siatkę. Po drugim secie wierzyłem chyba tylko w cud. I oto zostałem nawrócony...
    Doznałem podobnego nawrócenia że można podnieść się z największego bagna.
    Na szczęście miałem możliwość w pracy śledzić całe spotkanie i trochę nerwów to kosztowało ale chłopaki pokazali że można. Z nadzieją wypatruję na mecz z Serbami

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów