Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: pytam, bo nie wiem:(

Mieszany widok

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Ale co z tego wynika??
    Gdzie jest tu mowa o zakazie fotografowania??
    Jedynie okresla sie pewne zobowiazania w stosunku do gospodarza takiego obiektu (ta samo rozporzadzenie):

§ 5. 1. Szczególna ochrona obiektów polega na jej przygotowaniu i prowadzeniu.
    2. Przygotowanie szczególnej ochrony obiektów obejmuje prace koncepcyjne, planistyczne, organizacyjne, logistyczne, techniczne, szkoleniowe i kontrolne mające na celu:
    1) opracowanie, uzgadnianie i aktualizowanie planów szczególnej ochrony obiektów;
    2) zapewnienie zasobów, w tym ludzkich, finansowych i materiałowych, niezbędnych do prowadzenia szczególnej ochrony obiektów;
    3) utworzenie systemu kierowania szczególną ochroną obiektów, zorganizowanie współdziałania oraz określenie sposobu prowadzenia szczególnej ochrony obiektów;
    4) osiągnięcie gotowości do prowadzenia szczególnej ochrony obiektów.
    3. Prowadzenie szczególnej ochrony obiektów obejmuje w szczególności:
    1) bezpośrednią ochronę fizyczną obiektów i ich zabezpieczenie techniczne;
    2) inne działania mające na celu ochronę obiektu, które wynikają z jego specyfiki i charakteru zagrożeń dla jego funkcjonowania;
    3) przedsięwzięcia realizowane w ramach systemu alarmowania i powiadamiania oraz wymiany informacji o zagrożeniach;
    4) działania obronne, obejmujące w szczególności rozbudowę inżynieryjną terenu na podejściach i wewnątrz bronionego obiektu, system ognia broni palnej, powszechną obronę przeciwlotniczą oraz ochronę przed skażeniami.
    4. Szczególna ochrona obiektów jest przygotowywana przez organy, instytucje, formacje, przedsiębiorców lub jednostki organizacyjne, w których właściwości znajdują się obiekty.
    5. Szczególna ochrona obiektów jest prowadzona przez specjalnie tworzone w tym celu, na podstawie odrębnych przepisów, jednostki zmilitaryzowane.
    6. Szczególna ochrona obiektów jest przygotowywana i prowadzona z udziałem Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej, Policji, Państwowej Straży Pożarnej i formacji obrony cywilnej, z zastrzeżeniem § 4 ust. 3 pkt 8, § 7 ust. 2 pkt 5 i ust. 3 pkt 4.

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chciałem niedawno zrobić fotę na Dworcu Wileńskim w Wawie i Straż Koleji pogoniła mnie. Wyleciał taki w moro i od razu zakazał jak tylko sprzęt wyjąłem... i nie było dyskusji.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Chciałem niedawno zrobić fotę na Dworcu Wileńskim w Wawie i Straż Koleji pogoniła mnie. Wyleciał taki w moro i od razu zakazał jak tylko sprzęt wyjąłem... i nie było dyskusji.

jest to tym bardziej śmieszne, w kontekście mojej niedawnej wizyty na lotnisku wojskowym w Łasku z okazji święta lotnictwa (zresztą co troku tam jeżdże). Tyle co było ludzi z aparatami w reku to szok, prawie każdy cos nosił. Wsztsko mozna było fot, jak leci w przenosni i dosłownie. migi 29, tornado iskry, budynki, pasy startowe, nikt nic nie m owił i nieczego nie zabraniał, a musze wam powedziec, ze lotnisko w Łasku jest jednym z 2 w Polsce (po Krzesinach) na razie przygotowanych na przyjęcie F16 i tutaj bedzie ich 12 sztuk stacjonowało... reszte a propos dworca wileńskiego pozostawiam bez komentarza
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Uprawnienia umieszczania postów