Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
W rzeczywistości AF tylko z nazwy jest auto. Żeby poprawnie zadziałał trzeba go odpowiednio użyć. Jeśli to jest dopiero Twój pierwszy aparat fot. to przytoczę radę Jacka
Takie jest moje zdanie. Na "luszczanki" teraz mają ochotę wszyscy, ale przekonanie że zdjęcia od razu będą niesamowite jest złudne. Co do kita to były tutaj wątki że wcale nie jest zły i tak naprawdę da się zrobić niezłe kadry. Potem się ludziska naczytają cyferek, wykresów i obiektyw nagle przestaje pasować.

EDIT: Aha, żeby nie było że się znęcam, to rada: centralny punkt AF i celowanie w kontrastowe motywy
dzięki. centralny punkt AF stosuje od dawna i celuje w kontrastowe motywy równie długo. Mysłe po prostu, że taki obiektywa kitowy za 150 zł, nadaje się do postawienia na półkę i tyle. od bidy można nim cos zrobić, a czasem wyjdzie nawet i jakies zdjęcie fajne. Jeśli chodzi o te "luszczanki", to ja nie wiem moze dla kolegi to "luszczanka", dla mnie "lustrzanka" i kupiłem ją z całkowitą świadością wszystkich jej wad i zalet. Gdybym chciał miec aparat "co sam wszystko robi" to kupiłbym sobie małpkę, a na to wasze forum w ogóle nie zaglądał, bo i po co. Tyle. a wszystkich super mądrali prosze zeby znaleźli sobie inne forum - przypomianm, że to jest dla poczxątkujących, a po waszych wypowiedziach moralizatorskich, nagabywaniu na czytanie książek itp., wnoszę, że nie jesteście początkującymi, za to lubicie sobie zrobic podśmichujki, z tych "co to nie "umiom" ostrości złapać". Zapraszam na forum prawnicze, zobaczymy kto się będzie smiał ostatni.