Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: pytam, bo nie wiem:(

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinio Zobacz posta
    Hmmm to fakt. Dziekuję za zwrócenie uwagi, że faktycznie nie ma wzmianki o zakazie fotografowania. Oparłem się tylko o to,że rzecznik prasowy poinformował mnie, że powodem zakazu robienia zdjęć jest strategiczność obiekty Ale czy zakazu foto. nie można podciągnąć pod 2) inne działania mające na celu ochronę obiektu, które wynikają z jego specyfiki i charakteru zagrożeń dla jego funkcjonowania;
    3) przedsięwzięcia realizowane w ramach systemu alarmowania i powiadamiania oraz wymiany informacji o zagrożeniach;
    Wiesz, gdyby poszło "na noże" to moznaby ich wyśmiać z tymi "sprawami strategicznymi" jeśli nie maja one oparcia w obowiązującym prawie. Poniekąd rozumiem ich, ze działaja dmuchając na zimne, teraz jest szał alquaidy i nkt nie chce **** podłożyć. Śmieszne to jest tym badziej, że prawdziwy terorysta zrobi sobie tyle zdjec ile mu bedzie potrzeba i pozostanie niezauważony, a fotoamator, który rozstawi oficjalnie statyw na ulicy i zacznie sobie ustawiać ekspozycje i chce sie pobawić dostanie w najlepszym razie opieprz i tyle.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Chciałem niedawno zrobić fotę na Dworcu Wileńskim w Wawie i Straż Koleji pogoniła mnie. Wyleciał taki w moro i od razu zakazał jak tylko sprzęt wyjąłem... i nie było dyskusji.

jest to tym bardziej śmieszne, w kontekście mojej niedawnej wizyty na lotnisku wojskowym w Łasku z okazji święta lotnictwa (zresztą co troku tam jeżdże). Tyle co było ludzi z aparatami w reku to szok, prawie każdy cos nosił. Wsztsko mozna było fot, jak leci w przenosni i dosłownie. migi 29, tornado iskry, budynki, pasy startowe, nikt nic nie m owił i nieczego nie zabraniał, a musze wam powedziec, ze lotnisko w Łasku jest jednym z 2 w Polsce (po Krzesinach) na razie przygotowanych na przyjęcie F16 i tutaj bedzie ich 12 sztuk stacjonowało... reszte a propos dworca wileńskiego pozostawiam bez komentarza
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów