LINK
trudno się z panem Tomaszem nie zgodzić, ale tak jak napisałem wcześniej, to rzecz gustu do czego wykorzystujemy obiektywy - dla mnie 50mm ciut mało na portret i brzydki bokeh, ale świetne światło!
A jak już patrzysz na Canonowski plastik, to poszukaj 90-300 USM, ponoć ma troszkę lepsze szkło...tfu, plastik w soczewkachI jest raczej tańszy, choć mniej popularny.
Canon jakiś tam, bo lubię
Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.
Moje www
Zobacz mnie na GoldenLine...
...i na LinkedIn
kawo - w twoim wypadku od kolejnego obiektywy bedzie lepsza ksiazka o fotografi o podstawach co i jak i dlaczego - wstrzymaj sie z kupnem obiektywu to nie ucieknie, musisz poznac podstwy
Bardzo duzo osob n tym forum (ze mna wlacznie) ma wlasnie taki zestaw Kit + Sigma 70-300 (mozna go naazwac KIT2 [aczkolwiek spisuje sie dzielnie]). Poczytaj to forum (tak jak ja to zroilem) a potem dokonaaj zakupu. Jeszcze troche czsu minie znim wymienie S 70-300 na C 70-200 2.8 L. Przeszukaj siec - znajdziesz npewno dobra cene. Znjdz jakiegos sprzedaawce niedaleko siebie - przetestuj kilk modeli wybierz janlepszy. Wrto nawet zplacic pare PLN wiecej z dobry model
kawo : Może napiszesz co Cię w kicie denerwuje i przede wszystkim co fotografujesz ?
Sigma optycznie bije go na głowę.
Chyba nie mówisz o APO? To naprawdę byłaby okazja, ale nie podejrzewam o to FOTOJOKERa.
Apropo Canona 50 f1.8 to mi osobiście często nie trafiał z ostrością z 350-ką, podobno z 30D jest lepiej. Ale jak już trafił to zdjęcia były super.
Ostatnio edytowane przez Matsil ; 27-11-2006 o 20:31
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty