Witam
Poszukuje ladowarki ok 2-3 godzinnej do aku AA, tylko zeby ladowala 8 sztuk jednoczesnie. Jest takowe w sprzedazy, bo jakos znalescnie moge?![]()
Witam
Poszukuje ladowarki ok 2-3 godzinnej do aku AA, tylko zeby ladowala 8 sztuk jednoczesnie. Jest takowe w sprzedazy, bo jakos znalescnie moge?![]()
Canon stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...
@Tomasz
Dzieki za pomoc, ale jeszcze pomarudze. Wiesz moze jakiczas ladowania? Masz moze cos innych producentow. np z 4 procesorami lub nawet po 1 na kanal?
GP ładuje koło 6h , może ładowac tylko 4 lub 8 aku .
Czegoś lepszego wielokanałowego ( z tym że na 4 aku mi wystarczy) sam szukam : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=16599
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
ja np. kupiłem 15-minutową ładowarkę Sanyo (dla 2szt. 2500 mAh), 4 szt. 2500 mAh ładuje w około 30 minut, ma też chłodzenie. W godzinę masz 8 naładowanychMinus jest taki, ze podobno szybkie ładowarki bardziej niszczą akumulatory (tak słyszałem) i ich trwałość spada o połowę (do ok. 500-300 cykli). Ale przy cenie ogniw da się to chyba przeżyć. W ogóle to, tak na marginesie, (małe OT), polecam akumulatorki Sanyo z serii HR-3U - długo trzymają prąd
Kompletem 4 akku 2500 mAh w lampie 430 EX sfotografowałem jeden ślub, potem po 2-3 tyg. kumpel sfocił drugi ślub i jeszcze zabrałem je na wyjazd do rodziców - dopiero tam padły.
W ogóle to podobno rewelacyjne są nowe aku Sanyo o nazwie ENELOOP - trzymają energię około roku, mają pojemnośc 2000 mAh, można je kupić na Allegro![]()
Heh, wszystko oki, ale dwie ladowarki to koniecznosc wydatku 250zl (procesorki itp) i co najgorsze potrzeba "monitoringu ocznego" na zmiany w pore zeby sie wyrobic. To samo przy jednej ladowarce. Jak sie ma do naladowania 36 aku to powstaje problem