A ja słyszałem, że karty z 350d wkładane do 400d się rumienią ze wstydu i od tego dostają gorączki, przez co aparat się przegrzewa i zdjęcia wychodzą bardziej zaszumione niż pod 350d...![]()
A ja słyszałem, że karty z 350d wkładane do 400d się rumienią ze wstydu i od tego dostają gorączki, przez co aparat się przegrzewa i zdjęcia wychodzą bardziej zaszumione niż pod 350d...![]()
Kiedyś mi się udało wrzucić zdjęcie na 300d tak, że działało. Ale rozmiar musiał być dokładnie taki sam, exif też miałem. Do tego wyłączyłem optymalizacje jpga przy zapisie. Więcej nie pamiętam.
... za wszystkie szczerze żałuję ...
No fakt ...To nie 3cale , ale...Przecież istnieje możliwość zbliżania(powiększania) fotki na wyświetlaczu...Jeżeli plik będzie duży i dokładny...Wtedy pomysł jest jak najbardziej wykonalny... O wygodzie i ogólnym sensie takiego pomysłu nie wspomnę... 8) ale wykonalne JEST !
Osobiście mam taki 'swój' doświadczalny sposób... :wink: Przetestowany kiedyś i sprawdzający się w moim przypadku... Jeśli potrzebuję zobaczyć czy fotka jest ostra przybliżam na wyświetlaczu o 10 "razy"...Łącznie jest 15takich kroków(naciśnięć) 'zbliżeń'....Jeśli obiekt jest nadal OK to znaczy że fotka jest ostra... Każdy może sobie sam 'wyrobić' taki własny sposób na odpowiednią 'ilość zbliżeń' ...![]()