Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: podgląd zdjęć w 350D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar SausageDog
    Miasto
    wawa

Domyślnie podgląd zdjęć w 350D

W jaki sposób skompresować fotkę do jpg, aby aparat ją wyświetlił?
    Próbowałem już wszystkiego i po skopiowaniu zdjęć z powrotem na aparat dostaje komunikat "no Image". Ktoś może z tym walczył?
    40D C17-55/2.8 C100/2.8 580exII

Bywalec Awatar mikeqp
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

jak chcesz fotke z kompa wrzucić na aparat to do folderu takiego jaki tworzy aparat przy robieniu zdjęć.
    najlepiej zrób jedno zdjęcie-usuń je z folderu, i wrzuć co tam chcesz do niego

Dopiero zaczyna Awatar SausageDog
    Miasto
    wawa

Domyślnie

tak też próbowałem jednak aparat zdaje się wyświetlać jedynie pliki które sam stworzył jeżeli taki plik przepuszcze przez corela to i zapisze jako jpg to najczęściej nie chce go wyświetlić - a czasami go wyświetli, nie wiem o co chodzi.
    Było by miło np zrzucić mapkę miasta do jpg i na 350. Zamiast co chwile wyciągać papierową mapę z plecaka wystarczyło by zerknąć na ekranik :]
    40D C17-55/2.8 C100/2.8 580exII

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SausageDog Zobacz posta
    Było by miło np zrzucić mapkę miasta do jpg i na 350. Zamiast co chwile wyciągać papierową mapę z plecaka wystarczyło by zerknąć na ekranik :]
    czasem przydaje sie przeczytac co inni pisza... :rolleyes:
    podpis...

Domyślnie

Pewien fotograf z Belfastu na warsztatach fotograficznym mnie prawie zlinczował jak na karte nagrałem zdjęcie z kompa i jeszcze do tego zdjęcia dorobiłem inne aparatem.
    Strasznie się przejął bo podobno zna kilka osób co w taki sposób karte spaliło, w senie że jak karta sformatowana w aparacie to tylko on może na nią zapisywać .
    Tak naprawde nie wiem na 100% czy to prawda czy nie ale wole nie ryzykować i już tak nie robie .
    To tak tylko jako przeztroga a jak bedziesz robił to już od ciebie zależy
    Pozdrawiam
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

A po kiego grzyba chcesz wrzucać zdjęcia z kompa do aparatu???

Masz za małą pojemność twardziela czy monitor Ci się zepsuł??

Pozdrawiam
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fakungio Zobacz posta
    A po kiego grzyba chcesz wrzucać zdjęcia z kompa do aparatu???

Masz za małą pojemność twardziela czy monitor Ci się zepsuł??

Pozdrawiam
    Albo jak masz dobry telefon, to wrzuć na komórkę :-), sony-ericsson nie ma problemów z czytaniem jpg-ów.

Cytat Zamieszczone przez SausageDog Zobacz posta
    No akurat 350-ka ma rewelacyjny wyświetlacz. Na nim można co najwyżej sprawdzić czy wogóle jest zdjęcie, bo nic więcej ocenić się nie da.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 26-11-2006 o 21:53
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Dopiero zaczyna Awatar mcgregor99

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta

No akurat 350-ka ma rewelacyjny wyświetlacz. Na nim można co najwyżej sprawdzić czy wogóle jest zdjęcie, bo nic więcej ocenić się nie da.
    No fakt ...To nie 3cale , ale... Przecież istnieje możliwość zbliżania(powiększania) fotki na wyświetlaczu...Jeżeli plik będzie duży i dokładny...Wtedy pomysł jest jak najbardziej wykonalny... O wygodzie i ogólnym sensie takiego pomysłu nie wspomnę... 8) ale wykonalne JEST !

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcgregor99 Zobacz posta
    No fakt ...To nie 3cale , ale... Przecież istnieje możliwość zbliżania(powiększania) fotki na wyświetlaczu...Jeżeli plik będzie duży i dokładny...Wtedy pomysł jest jak najbardziej wykonalny... O wygodzie i ogólnym sensie takiego pomysłu nie wspomnę... 8) ale wykonalne JEST !
    Zgadza się, można powiększać i może w przypadku mapy się to sprawdzi ale do oceny jakości (ostrości) zdjęcia ma się nijak.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shark-uk Zobacz posta
    Pewien fotograf z Belfastu na warsztatach fotograficznym mnie prawie zlinczował jak na karte nagrałem zdjęcie z kompa i jeszcze do tego zdjęcia dorobiłem inne aparatem.
    Strasznie się przejął bo podobno zna kilka osób co w taki sposób karte spaliło, w senie że jak karta sformatowana w aparacie to tylko on może na nią zapisywać .
    Niezła bzdura.
    Cytat Zamieszczone przez Shark-uk Zobacz posta
    Tak naprawde nie wiem na 100% czy to prawda czy nie ale wole nie ryzykować i już tak nie robie
    Ja od dwóch lat (czyli od zakupu 300D) zdjęcia do kompa zgrywam wyłącznie przez przejściówkę PCMCIA albo databank, włącznie z kasowaniem. Zdarzało mi się wielokrotnie nagrywać coś na kartę (raz z braku lepszego pomysłu nagrałem kumplowi na CF-a jakieś oprogramowanie). Nigdy nic się nie stało. I wogóle dziwi mnie pomysł, że cokolwiek mogłoby się stać. Owszem, jak się niepoprawnie sformatuje kartę w czytniku w kompie, to aparat może jej nie strawić. Ale żeby spalić kartę... To chyba tylko, jak czytnik jest walnięty.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów