Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Jaki przelicznik przy M42 ?

Mieszany widok

Domyślnie

A co do przejściówki bez potwierdzenia to się nie przejmuj tez mam taką kupiłem ją bo szkoda mi było kasy a nie wiedziałem jak się ma cyfra do starego szkła teraz już tym szkłem troche fotek porobiłem (dzisiaj nawet w zoo) i wszystko ostrzyłem na "oko" i twierdze że oko mam duzo lepsze niż AF w tanich szkłach bo naprawde zdjęcia bardzo ostre więc w moim przynajmiej przypadku nie mam zamiaru inwestować w potwierdzenie bo nie ma sensu.
    Pozdrawiam
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shark-uk Zobacz posta
    A co do przejściówki bez potwierdzenia to się nie przejmuj tez mam taką kupiłem ją bo szkoda mi było kasy a nie wiedziałem jak się ma cyfra do starego szkła teraz już tym szkłem troche fotek porobiłem (dzisiaj nawet w zoo) i wszystko ostrzyłem na "oko" i twierdze że oko mam duzo lepsze niż AF w tanich szkłach bo naprawde zdjęcia bardzo ostre więc w moim przynajmiej przypadku nie mam zamiaru inwestować w potwierdzenie bo nie ma sensu.
    Pozdrawiam
    Wiesz ale to wszystko zależy od "oka" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz ale to wszystko zależy od "oka" .
    nie wszystko...jeszcze zależy od tego jaką korekcję sobie w wizjerze zrobisz...mój ojciec stostuje korekcję na plus wziąłem aparat, nie sprawdziłem i podpiąłem m42...ostrych zdjęć brak
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Bywalec Awatar dgi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    nie wszystko...jeszcze zależy od tego jaką korekcję sobie w wizjerze zrobisz...mój ojciec stostuje korekcję na plus wziąłem aparat, nie sprawdziłem i podpiąłem m42...ostrych zdjęć brak
    U mnie z "korekcją oka" jest ok, ale za to potrzebna korekcja ekspozycji, bo ciutkę prześwietla. :-)
    350D + KIT| BG-E3 | Tamron f2.8/28-75mm | Pentor f2.8/135mm | Porst f1.8/50mm
    http://photo.dario-g.com

Uprawnienia umieszczania postów