Czy może ktoś z Was polecić szynę do lampy (flash bracket od canona odpada, bo ponoć pasuje tylko do 580EX i kosztuje 700 zł), tak aby zamontować lampę z PRAWEJ strony aparatu a nie z lewej?
Czy może ktoś z Was polecić szynę do lampy (flash bracket od canona odpada, bo ponoć pasuje tylko do 580EX i kosztuje 700 zł), tak aby zamontować lampę z PRAWEJ strony aparatu a nie z lewej?
Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 26-11-2006 o 14:40
Jak potrzeba to jest prawostronna
Ostatnio edytowane przez Tomasz1972 ; 27-11-2006 o 18:10
Przecież to drugie jest "dwustronne" - jak obrócisz na prawo i włożysz lampę/kostkę "tył na przód" to też będzie pasować. Mam takie coś z lampy Tumax, jak chcesz mogę pożyczyć albo odstąpić za piwo - mi niepotrzebne. Do odebrania na Natolinie.
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
co daje w praktyce mozliwosc umieszczenia lamy z boku? czy majac lampe z boku, przy kadrze pionowym i odpowiednio ustawionej glowicy lampy (do gory) mozna uniknac cienia za fotografowana osoba?
Jak założysz 430 na aparat i robisz poziomo to jest ok, ale jak robisz pionowy kadr to lampę masz mocno z boku.
Zakladają c lampę na sanki, źródło światła masz w osi pionowej aparatu w kadrach pionowych a w poziomych blisko body więc też jest ok.
Czerwonych oczu nie ma bo z boku.
Ale trzeba dokupić kabel za 200 zł![]()