Strona 7 z 38 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 442

Wątek: Ładowarka akumulatorów NIMH

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

WOW. Jestem pod wrazeniem tego posta. Tak trzymac - a co do Ladowarek to jestem extemalnie zaodolony z BC-900 (naprawde). Moim zdaniem bdb (6+) komentarz.
    A tak na marginesie to jakie godne polecenia akumulatorki (ide dzis kupic i mam chrapke na Sanyo ENELOOP).

Domyślnie Ansmann i Varta

uzywam ansmann'a /ich ładowarke i akumulatory/ i jest OK
    akumulatory Warta Photo tez OK, Sanyo też OK
    swoja drogą dziwią mnie zakupy akumulatorów XXX /o kosmicznych pojemnościach/ i ładowarek firm YYY .../o kosmicznych predkościach/

http://www.ansmann.de/cms/en/consumr...hotovideo.html
    http://www.ceneo.pl/Ladowarki_i_zasi...nn_P0-2818.htm

info
    Guest

Domyślnie

Witam, jak zachowuje się ładowarka bc700 czy 900 jeżeli po naładowaniu ponownie włożę akumulatory i uruchomię normalne ładowanie.
    Czy z nią jest wszystko w porządku skoro producent , przyjął tak wysoką dopuszczalną temperaturę nagrzania.A może takie nagrzanie nie szkodzi akumulatorowi.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez info Zobacz posta
    Witam, jak zachowuje się ładowarka bc700 czy 900 jeżeli po naładowaniu ponownie włożę akumulatory i uruchomię normalne ładowanie.
    Czy z nią jest wszystko w porządku skoro producent , przyjął tak wysoką dopuszczalną temperaturę nagrzania.A może takie nagrzanie nie szkodzi akumulatorowi.
    Jeżeli włozysz do ładowarki naładowane AKU będzie ona ładowała je podtrzymująco b.małym prądem . O przegrzanie się nie martw , gdyż jak będzie za gorąco , to ładowara zrobi przerwę w ładowaniu .

info
    Guest

Domyślnie

To nie jest numer ,jak napisał kolega mor_feusz ,wydaje mi się że to jest ważne,w przypadku pomyłki.Mam małą ładowarkę nikona i w przypadku pomyłki ładowarka po około 1 min testowania wskazuje że jest naładowany.Muszę jeszcze sprawdzić czy ma funkcję podtrzymywania.Najwyższą temperaturę uzyskałem na akumulatorze to 49 stopni ,z tym że akumulator już był przechodzony.Zastanawiam się nad kupnem bc700 ale trochę przeraża mnie widok wnętrzności ,wygląda na produkcję tandeciarza,nie chodzi mi że wykonały ja chiny ,ale o zleceniodawcę.Rozebrałem swoją normalne lutowane układy scalone dławiki itd pełen profesjonalizm - malina w porównaniu z bc700 .Ciekaw jestem jak wygląda w środku ,ładowarka MH-C9000 , w pewnym stopniu przyznaję racje panu Swebodzinski ,w dalszym ciągu nie jestem przekonany do bc700 nie wszyscy piszą że sprawuje się ok.Poczekam jak cena spadnie bo nawet 90 zł wydaje mi się za dużo.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Jeżeli włozysz do ładowarki naładowane AKU będzie ona ładowała je podtrzymująco b.małym prądem . O przegrzanie się nie martw , gdyż jak będzie za gorąco , to ładowara zrobi przerwę w ładowaniu .
    I Tu sie z Tomaszem zgadzam - spacjalnie zrobielm ten test. Niemartw sie.
    Cytat Zamieszczone przez peter176 Zobacz posta
    Czy ktoś już miał podobny problem - czy to ładowarka czy aku Sanyo? Może te aku są lipne, czy Energizery są może lepsze?
    Dzięki
    A ja zakupilem Sanyo Eneloop i jestem strasznie zadowolony (BC-900). Laduja sie jak firmowe nalepki wskazuja nawet o ok 7 - 10 wiecej. Strzelaja na 580 idealnie. Sam sie zastanawialem jakie akumulatroki kupic - przeczytalem gdzies w jakiejs gazecie o tych (podjaralem sie) kupilem i sie ciesze i moge polecic (z czystym sumieniem).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Moge to sprawdzic dzisiaj - nie robilem takich numerow jeszcze - naladowalem i bylo dobrze - nie bylo potrzeby ponownego ladowania (jeszcze nie). Chwale sobie (BC 900). Dzis Ci to sprawdze. O ile mi wiadomo ta ladowarka sprawdza temperature i zapobiega "zjaraniu" sie.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Moge to sprawdzic dzisiaj - nie robilem takich numerow jeszcze - naladowalem i bylo dobrze - nie bylo potrzeby ponownego ladowania (jeszcze nie). Chwale sobie (BC 900). Dzis Ci to sprawdze. O ile mi wiadomo ta ladowarka sprawdza temperature i zapobiega "zjaraniu" sie.
    Znacie jakiegoś solidnego sprzedawce który handluje BC-900 ?
    Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 27-08-2007 o 09:33

peter176
    Guest

Domyślnie

CZeść jestem nowy na tym forum. Ostatnio kupiłem sobie Ladowarkę BC 700 i nowe aku Sanyo 2700. Aku włożyłem do aparatu i rozładowałem po czym zacząłem ładować prądem 200mAh - powinny się ładować ok. 14h a już po 7-8 godz. ładowarka pokazała full i po przełaczeniu na pokazanie ijak jest naładowana podała że aku są naładowane od 1000 do 1350mAh ( każdy aku inaczej i daleko im do tego co powinno być -2700). Trochę się wkużyłem, rozładowałem aku ładowarką prądem 100mAh ( ok. 9 godzin) i ładowarka automatycznie zaczęła ładować prądem 200mAh i znowu to samo - pokazała pełne naładowanie po około 8-9 godzinach i pojemność około 1100 do 1300mAh. Zadzwoniłem do dystrybutora kazali odesłać ladowarkę i aku i już ponad tydzień testują a ja muszę jechać na zwykłych paluszkach. Czy ktoś już miał podobny problem - czy to ładowarka czy aku Sanyo? Może te aku są lipne, czy Energizery są może lepsze?
    Dzięki
    Ostatnio edytowane przez peter176 ; 04-08-2007 o 23:54

Domyślnie

Panowie mam pytanie. Kpilem wlasnie BC700. Po wlaczeniu ladowarki pojawia sie napis null na wszystkich czterech kanalach (i to jest OK) ALE po wlozeniu akumulatora do pierwszej komorki zmieniaja sie napisy w pierwszej i DRUGIEJ komorze. Prad ladowania itp. Oczywiscie po wlozeniu drugiego aku do drugiej komory moze przestawiac wszystko niezaleznie dla pierwszej i drugiej. Ale niepokoi mnie to ze po wlozeniu pierwszego aku zmiany sie pojawiaja na LCD dla dwoch pierwszych pol a nie jednego. Czy u Was tez tak jest? Czy reklamowac moja ladowarke?
    Camera Obscura

Strona 7 z 38 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów