Ładowarka dotarła i nie żałuje że mnie na nią "namowiliście" :-) tylko mam jedno pytanie jak włoże akumulatorek i nic sie nie dzieje to znaczy że on całkowicie padł i jest nie do uratowania ?
Ładowarka dotarła i nie żałuje że mnie na nią "namowiliście" :-) tylko mam jedno pytanie jak włoże akumulatorek i nic sie nie dzieje to znaczy że on całkowicie padł i jest nie do uratowania ?
może być na maxa rozładowany- jeśli ma mniej niż 0.9V, to ładowarka go "nie zobaczy"
można albo go podładować inną ładowarką, mniej inteligentną, albo pobudzić innym akusem- zwierasz na kabelkach na parę sekund tego "padnietego" z innym plus do minusa, minus do plusa i ożyje
40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42
w jakąś starą ładowarkę bez procka wrzucasz na trochę, lub jak kolega pisze zwierasz z 2 akumulatorem odwrotnie
powinien wstać na krótko
wrzucasz do bc700 na odświeżanie - tylko licz sie z tym że to bardzo długo trwa
ja kiedyś czekałem 4 dni na komplet padniętych panasoniców - odzyskały 1/2 pojemności na 2-3 miesiace ciągłego używania i padły juz na amen wtedy poszły definitywnie do kosza
jak masz czas to ładuj zawsze najniższym prądem 200mA
Pomogło podładowanie inna ładowarką, mam czas to niech sie odświeżają.
A ja kupiłem 4 komplety Eneloopów dosłownie wczoraj i to z jakejś swierzej dostawy bo kilka dni na nie czekałem zanim wyślą i ładowane teraz w BC700 w trybie refresh z racji że są nowe wskazują 2100 a wcześniej (bo mam już 4 komplety starsze eneloop) ładując wszystkie trzymały się dosłownie 2000 mAh
Powiedzcie jak interpretować te wskazania ponieważ piszecie "wskazują 2100" ale wyświetlacz jest trzy cyfrowy czy to znaczy że po prostu nie pokazuje ostatniego zera ?
Dlaczego pytam mam włożone baterie 2700 mAh a na wyświetlaczu pokazuje mi na jednej 278 na innej np.409 więc o co tu chodzi ?
ja kupilem KODAKA aku i ladowarke ... dbd
EOS 500D szkła: Auto Revuenon 50/1.4; 135/2.8; 28/2.8 lampka 580 EX II statyw FOMEI Magnesium PRO 400 glowica FOMEI MHO10 + UV i polaryzacyjne
KIEV19 50;/f2
Problem w tym że przecinak nie ma jest on tylko w "V" ale w "mAh" nie ma ale nawet jak by był to jak to sie ma do wartości np.409 ?