Pokaż wyniki od 271 do 280 z 442

Wątek: Ładowarka akumulatorów NIMH

Widok wątkowy

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Kupiłem sobie w tym roku tę ładowarkę. Jest super. Dobra jakość wykonania, w komplecie kabel do samochodu 12V, szybko ładuje, ale...

No właśnie....

4xENERGIZER NiMH 2000 mAH w lampie 430EXII po ładowaniu tą ładowarką wytrzymał mi około 1/2 zlecenia (ślub, plener, wesele)

tydzień później ten sam komplet ENERGIZERA naładowany zwykłą, starszą ładowarką KODAK wytrzymał całe takie same zlecenie...

Czy to normalne zjawisko?
    Od teraz przeproszę się ze starą ładowarką, a tę będę używał tylko w awaryjnych sytuacjach...
    Po pierwsze śmiem się nie zgodzić z przedpiszcą który odpowiadał na Twoje zapytanie. Po drugie uważam że gdyby ta GP była dobra, to byś nie miał problemu z niedoładowaniem akumulatorów o około 50%. Fakt faktem ogniwa Energizera cudem nie są, rzekłbym że są nierówne (zależy na jakie trafisz, czy na Sanyo z dobrej serii, czy ze złej czy też na "nie wiadomo co"), ale fakt rozrzutu ładowania o połowę akurat w/g mnie przemawia o winie ładowarki a nie ogniw.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    Czy ktoś używa do ENELOPÓW ładowarki Sanyo MQN04 można to kupic w zestawie http://allegro.pl/item707107190_lado...klep_w_wa.html . Ciekaw jestem jak to się sprawdza ? Polecane tu BC-700 czy GP H500 to jednak już spory wydatek i jakoś brakuje mi argumentów żeby do nich dokładać.
    Przejdź się do marketu przed zakupem i .. przeczytaj opis tej ładowarki - gdyż dziwnie się obawiam że może mieć bardzo uproszczoną elektronikę. Nie tak dawno widywałem podobne zestawy (tyle że innego producenta aku) gdzie kontrola ładowania polegała na .. pomiarze upływu czasu. Może być tak samo w wypadku tej ładowarki. Jeśli byś używał jej WYŁĄCZNIE do ładowania aku typu załączonego wraz z nią - to ok - w innym wypadku raczej nie polecam..

.. i sugeruję jednak pomyśleć o BC 700
    Ostatnio edytowane przez AbrahaM ; 20-08-2009 o 00:23 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS 300D | Canon EF-S 17-85 IS | Manfrotto 479-4B | 234RC | PowerShot A95

Uprawnienia umieszczania postów