Strona 41 z 45 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 442

Wątek: Ładowarka akumulatorów NIMH

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chyba raczej 700 a 2000...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Masz rację. Pomyliłem 900 z 9000

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

na wielu forach,testach itd było ad NiMH 0.1 czasami 0.2C.
    Te ogniwa wytrzymują znacznie więcej, no te dobre... ale lepiej mieć zapas akusów niż mega szybką super wypaśną ładowarkę, bo to iluzja, wiele A w akusa i się grzeje itd, jest w tym sens ?
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Akumulatory olowiowe (samochodowe) laduje sie pradami rzedu 0,1C.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    CHyba jednak wezmę 9000, piszą że jako jedyna jest markowa no i jak będę musiał na szybko nałądować np. na weselu to jest opcja..
    A ile aku zużywasz na weselu ?? Ja średnio na wesele wytrzymuje z akumulatorkami które mam w lampach i zawsze mam zapas do każdej lampy i starczy i wymieniam te baterie tylko dlatego żeby utrzymać szybszy czas ładowania bo gdyby nie było pośpiechu spokojnie wystarczyły by te które są w lampach bez zapasu.

Cytat Zamieszczone przez pawelsz Zobacz posta
    na wielu forach,testach itd było ad NiMH 0.1 czasami 0.2C.
    Te ogniwa wytrzymują znacznie więcej, no te dobre... ale lepiej mieć zapas akusów niż mega szybką super wypaśną ładowarkę, bo to iluzja, wiele A w akusa i się grzeje itd, jest w tym sens ?
    Kiedyś miałem podejście żeby mieć ładowarkę która potrafi jak najszybciej naładować baterie, czasy typu 30 minut wchodziły u mnie w grę ale teraz stosuje bc-700 a powód jest prosty za szybkie ładowanie rujnuje ogniwa tracą one conajmniej połowę swojej nominalnej pojemności po kilku takich ładowaniach i wiąże się to nietylko z krótszym czasem pracy ale i w wypadku lampek z znacznym pogorszeniem predkości ładowania lamp co w niektórych sytuacjach jest katastrofalne w skutkach dla materiału który uda nam się sfotografować.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soundman Zobacz posta
    A ile aku zużywasz na weselu ?? Ja średnio na wesele wytrzymuje z akumulatorkami które mam w lampach i zawsze mam zapas do każdej lampy i starczy i wymieniam te baterie tylko dlatego żeby utrzymać szybszy czas ładowania bo gdyby nie było pośpiechu spokojnie wystarczyły by te które są w lampach bez zapasu.

Kiedyś miałem podejście żeby mieć ładowarkę która potrafi jak najszybciej naładować baterie, czasy typu 30 minut wchodziły u mnie w grę ale teraz stosuje bc-700 a powód jest prosty za szybkie ładowanie rujnuje ogniwa tracą one conajmniej połowę swojej nominalnej pojemności po kilku takich ładowaniach i wiąże się to nietylko z krótszym czasem pracy ale i w wypadku lampek z znacznym pogorszeniem predkości ładowania lamp co w niektórych sytuacjach jest katastrofalne w skutkach dla materiału który uda nam się sfotografować.
    Wesele weselem, wystarczą 2 komplety, jeden naładowany w plecaku, drugi w lampie. Ale w plenerze jak się błyska pełną parą dwoma lampami to już dobrze mieć przynajmniej 4 komplety w pełni naładowanych aku.

C-9000 już dotarła, myślałem, że będzie trudno ją ogarnąć, ale nic podobnego. Póki co jeszcze trudno cokolwiek powiedzieć, poza tym, że odświeżyłem stary komplet aku (jeden jeszcze wymaga formowania, bo nie wycisnąłem z niego za wiele) który w dobrej ładowarce GP w ogóle nie chciał się odpalić.

Ja wiem, że za szybkie ładowanie powoduje szybsze zużycie ogniw, ale na weselu czasami musiałem podładować komplet, więc 2000mA było jak najbardziej wskazane. Chyba zostawię sobie jednak GP do torby na wesela, bo jest bardzo kompaktowy ima wtyk do auta, a Powerexa do domu do odświeżania i "wolniejszego" ładowania.

Jedyny minus to oczojebne podświetlenie, ale już montuję na LCD folię szarą

Domyślnie

Różne są sytuacje wszystko zależy na ile profi się coś robi bo jeśli zajmujesz się czymś hobbystycznie to wiadomo że nikt nie będzie od Ciebie wymagał szokująco krótkich czasów ładowania a jeśli robisz np śluby profesionalnie to wiadomo że lepiej mieć dużo zapasu bo skoro bierzesz za coś kase to musisz mieć sprzet żeby to dobrze wykonać i nikt wymówek słuchał nie będzie że baterie nie wyrabiają

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nikt też nie będzie słuchał, że po prostu nie wziąłeś ze sobą dwóch kompletów więcej. Po co psuć.

Domyślnie

Witam.
    Mam ładowarkę BC-900 i jestem bardzo zadowolony. Można regulować prąd ładowania i jak zajdzie taka potrzeba szybko naładować akumulatorki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No włąśnie na temat BC-900 było na elektrodzie wiele negatywnych opinii, raz, że awaryjne, dwa, że "wybuchają" w nich aku.

Strona 41 z 45 PierwszyPierwszy ... 313940414243 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów