Strona 23 z 45 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 442

Wątek: Ładowarka akumulatorów NIMH

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecki74 Zobacz posta
    Zgadza się ... gro ludzi na tym forum , używa lub używało ładowarek BC-700 lub BC-900 i mają pozytywne opinie na ich temat.
    A jesteś w stanie powiedzieć ile się rozładowują i ładują akumulatorki i jakim prądem je ładujesz?
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    A jesteś w stanie powiedzieć ile się rozładowują i ładują akumulatorki i jakim prądem je ładujesz?
    Takim jaki sobie wybierzesz...
    Jedni zostawiaja na noc na minimalnym pradzie, inni ustawiaja 1A.
    Mi od kilku miesiecy raczej brakuje naladowanych aku (jak ktos ma dzieci, to pewnie wie o czym mowie, niekoniecznie w kontekscie lampy blyskowej), wiec czesto laduje maksymalnym pradem, zeby skrocic czas ladowania.
    Co jakis czas robie refresh i nie zauwazylem jakiejs zauwazalnej utraty pojemnosci...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie Akumulatory R 20 (D) i ładowarka do nich?

Ktos ma jakies sprawdzone modele tych akumularow i ladowarki do nich?

Domyślnie

Podklejam się do tematu mam BC-700 planuje jeszcze 900 z racji tego że ma 1000mA opcję ładowania ale jestem bardzo zadowolony. No i udało mi się sprawdzić różnicę między eneloop i innymi akku eneloop ma 2000 mAh i ładowarka wręcz z aptekarską dokładnością pokazała właśnie taki wynik przy pomiarze z odchyłką rzędu 0,3 Ah dla różnych akku i wszystkie sa takiej pojmności (mam osiem) a Pentagramy Infinity 2400 niemają nawet 2000 natomiast po opiniach urzytkowników GP sam się boję mierzyć
    Ostatnio edytowane przez Soundman ; 18-01-2009 o 00:32

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soundman Zobacz posta
    Podklejam się do tematu mam BC-700 planuje jeszcze 900 z racji tego że ma 1000mA opcję ładowania ale jestem bardzo zadowolony. No i udało mi się sprawdzić różnicę między eneloop i innymi akku eneloop ma 2000 mAh i ładowarka wręcz z aptekarską dokładnością pokazała właśnie taki wynik przy pomiarze z odchyłką rzędu 0,3 Ah dla różnych akku i wszystkie sa takiej pojmności (mam osiem) a Pentagramy Infinity 2400 niemają nawet 2000 natomiast po opiniach urzytkowników GP sam się boję mierzyć
    W ktorym trybie mierzles pojemnosc?

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Spotkał się ktoś może z tym typem ładowarki http://www.allegro.pl/item548332797_...lcd_profi.html ? Gość sprzedaje ją razem z eneloop... Ciekawe jak się będzie sprawować to combo?
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Domyślnie

hmm cena mnie troszkę dziwi bo eneloopy same kosztują przykładowo niecałe 40 zł więc zostaje Ci prawie drugie tyle na ładowarkę jak to opisuje szybką procesorową z możliwością odświerzania ogniw lcd itp... sory ale coś mi ciężko uwierzyć ze taka ładowarka solidna może kosztować tylko 40 zł skoro jej odpowiednik BC-900 kosztował jak ostatnio sprawdzałem 140 ... i to sama ładowarka bez eneloopów

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dream catcher Zobacz posta
    Spotkał się ktoś może z tym typem ładowarki http://www.allegro.pl/item548332797_...lcd_profi.html ? Gość sprzedaje ją razem z eneloop... Ciekawe jak się będzie sprawować to combo?
    Ha. haha. hahaha. To tytułem komentarza. Pisząc zaś zupełnie poważnie: wartymi polecenia (zdaniem praktyków) są Technoline BC 700, BC 900 oraz (gdy ktoś ma zapał do eksperymentów) Powerex MH-C9000. Na tym listę można zamknąć. Cała reszta jest mniej lub bardziej nieciekawa.
    Canon EOS 300D | Canon EF-S 17-85 IS | Manfrotto 479-4B | 234RC | PowerShot A95

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AbrahaM Zobacz posta
    ...Technoline BC 700, BC 900 oraz (gdy ktoś ma zapał do eksperymentów) Powerex MH-C9000. Na tym listę można zamknąć. Cała reszta jest mniej lub bardziej nieciekawa.
    Na rynku są znacznie lepsze ładowarki a niżeli sprzęt typu BC-xxx. To że coś jest popularne wcale nie oznacza z założenia iż jest najlepsze, tak więc raczej bym nie generalizował iż "cała reszta jest mniej lub bardziej nieciekawa".
    EOS + Speedlite

Strona 23 z 45 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów