Witam
Ale czasem niema jak sprawdzić jak np. kupuje się w sklepie internetowym jak ja przykładowo i mam z tą moją MH-C9000 pewnien drobny problem i niewiem czy to jest wina ładowarki czy starych aku (lub uszkodzonych wręcz chociaż niemam pewności czy tak jest faktycznie)
Aku które przyszły razem z nią od razu odpaliły na formatowanie break in i potem nastąpił klops postanowiłem przetestować sanyo 2700 (najprawdopodobniej były źle ładowane za małym prądem 150 mA albo kupiłem podróby ale tego nie potrafie stwierdzić na 100%)
Wkładam je do ładowarki ta odpala pokazuje się menu wyboru wybieram zatwierdzam enterem i tak w jednym slocie na chwile odpala w drugiem dalej to samo od nowa pokazuje sie menu wyboru i tak dalej i dalej... albo co jeszcze lepsze nie pokazuje się spowrotem menu a ładowarka się resetuje wyłącza się i po chwili po paru sekundach się włącza...
Dzieje się tak na kliku różnych aku od AAA GP 600 mAh po stare energizery 1850 mAh (które chciałem spróbować zregenerować)
Inne aku jak te nowe Varta 2700 bez problemu inne stare: Duracell 1800 (biały) te same energizery 1850 mAh ale sprawne oka bez udziwnień, GP 800 mAh NiCD Panasonic AAA 750 mAh no problem i Panasonic 2000 mAh czy GP 300 mAh NiCD również dlatego bardzo mnie dziwi zachowanie się tego sprzętu.
Tak jakby wykrywało jakieś niebezpieczeństwo i się wyłączała ale chyba powinien pojawić się napis HIGH.
Co do tego co jest w instrukcji... cóż sa pewne nieścisłości przy formatowaniu widze że można wybrać opcję od 500 mAh do 20 Ah (a nie od 100 mAh jak w instrukcji jest opisane)
Tak czy inaczej cięzko mi stwierdzić do końca co jest nie takjak zakupie za jakiś czas jeszcze troche nowych aku i takie dziwne rzeczy się będą dziać to chyba będzie jasne że sprzęt się nadaje jedynie na wymiane chyba...
Jedna ładowarka wiele problemów hehe :P a to tylko ładowarkajak widać można mieć nawet z czymś tak błachym jak urządzenie ładujące problem
Pzdr