GP 2700 też tak ma, w sensie że sporo mniej niż 2700. Jeśli zależy Tobie na prawdziwym 2700, to jednymi z nielicznych aku które realnie mają 2700 mAh są Sanyo. Niestety można trafić na szybko-samo-rozładowujące się, taki problem dotyczył Sanyo 2500, trefnych 2700 nie spotkałem, ale mogą teoretycznie się także trafić.
Nowe aku osiągają docelową / stabilną pojemność dopiero po paru cyklach ładowania / pełnego rozładowania, kiedyś robiłem testy dla różnych akumulatorów, stąd udało mi się dojść do wniosków na większej ilości prób. Przyjmuje na własne potrzeby że następuje to po +- 5 cyklach.
Kilkukrotne odświerzanie starych akumulatorów może poprawić pojemność, acz uważam że powyżej 5 cykli nie ma sensu stosować, co wynika znów z doświadczeń własnych / statystyki.
Nie muszę chyba dodawać że deklaracje mniej znanych firm o tym że ich aku. charakteryzują się większą pojemnością niż 2700 (nawet ktoś "drukował" pojemność coś koło 3200) należy traktować jako kawał..
Poza tym konsekwentnie będę powtarzał że ładowanie aku prądem 200mA poza bardzo nielicznymi przypadkami (np. akumulatorów AAA/R3 o niskiej pojemności lub starych) nie ma żadnego logicznego uzasadnienia, a nawet może być szkodliwe. Może być szkodliwe, gdyż przy takich parametrach elektronika ładowarek ma problemy z prawidłowym ustaleniem końca procesu ładownia, co skutkuje permanentnym niedoładowaniem aku.
Uważam iż można spokojnie przyjąć jako uniwersalną zasadę ładowania 0.5C, czyli jeśli akumulator ma pojemność 2000 mAh, to można go ładować @1A. Powinno to być bezpieczne dla większości akumulatorów, z "egzotyką" włącznie. Ponadto specyfikacja markowych dopuszcza jako normę nawet znacznie silniejsze parametry ładowania "standardowego" (1C czy więcej) oraz wybitnie agresywne (nawet 5C) dla ładowania "szybkiego".
W wypadku ładowarek BC 900 / BC 700 przełożenie jest takie, że moim zdaniem standardowo można/należy ładować R6/AA @700/1000 mAh (dotyczy to aku. o pojemnościach w okolicy mniej więcej 1500/2000 do 2700 mAh), zaś R3/AAA @500 mAh, zaś słabiej w wypadku akumulatorów kiepskich lub podejrzewanych o nie trzymanie zadeklarownych parametrów.