Strona 37 z 45 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 442

Wątek: Ładowarka akumulatorów NIMH

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Aha teraz rozumiem czyli jak wyświetli sie FULL to powinno pokazać ile jest z przecinkiem ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łęczna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unkas8 Zobacz posta
    Aha teraz rozumiem czyli jak wyświetli sie FULL to powinno pokazać ile jest z przecinkiem ?
    jak rozumiesz to poco znak zapytania ? jak wyświetli się FULL też , ale możesz podglądać też w trakcie ładowania naciskając DISPLAY .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Rzecz w tym ze nie pokazuje mi przcinka jest FUUL ale jak prrzełącze na mAh to pokazuje mi 352, było na odświerzanie i teraz nie wiem czy te baterie są takie zajechane czy z ładowarką cos nie tak.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łęczna

Domyślnie

Rzecz w tym ze nie pokazuje mi przcinka jest FUUL ale jak prrzełącze na mAh to pokazuje mi 352, było na odświerzanie i teraz nie wiem czy te baterie są takie zajechane czy z ładowarką cos nie tak.
    a skończył się proces ładowania ? kontroluj te stany - spr co kilka minut .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czyli że jak pisze FUUL to moze jeszcze nie byc koniec procesu odświerzania ?

Domyślnie

Czyli że jak pisze FUUL to moze jeszcze nie byc koniec procesu odświerzania ?
    Z tego co piszesz to wygląda na to że tak zajechane... Jeśli jest Full to proces odświerzania się zakończył. A napisz jakie parametry ustawiłeś dla jakich baterii i jak długo to tam trwało ??

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kołaj Zobacz posta
    Po jakim czasie pokaże pojemność, jaką maja aku, jeśli użyłem funkcji TESTOWANIE (...) Mam nowe Sanyo Eneloop o pojemności 2000 mAh
    Cytat Zamieszczone przez Soundman Zobacz posta
    kupiłem 4 komplety Eneloopów dosłownie wczoraj i to z jakejś swierzej dostawy (...) ładowane teraz w BC700 w trybie refresh z racji że są nowe
    tylko że sanyo eneloop są typu PRE-CHARGED / READY TO USE / GOTOWE DO UŻYCIA.
    po zakupie zawsze są naładowane, wsadza się je do sprzętu i korzysta, nie trzeba ich też formować.

całkowitym błędem jest wsadzanie nowych eneloopów do ładowarki. co więcej, z mojego doświadczenia wynika, że to pierwsze "fabryczne" ładowanie eneloopów zawsze było lepsze, niż później mi udawało się je naładować.

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Pomijając kolor obudowy BC900 można dostać w komplecie z etui oraz adapterami R6>R14 i R6>R20, ale czy warto za to dopłacać, to niech już sobie każdy sam odpowie ;-)
    właśnie ze względu na te adaptery kupiłem BC-900 - przydają się, gdy trzeba sporadycznie zasilić coś bateriami rzadziej spotykanymi i sporo droższymi R20 i R14 (np. wibrator czy coś :wink.

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    A jakim prądem eneloopy ładujecie?
    teoretycznie powinno się ładować prądem 0.1C, czyli 200mA (domyślny prąd w BC-900), ale że nie chce mi się czekać 10h, to zawsze ustawiam 500mA, i w te +/-4h mam naładowane akumulatorki.
    i z pobieżnych pomiarów wynika, że nie szkodzi im to za bardzo. w lampie sprawują się idealnie, trzymają długo. dokładniejsze pomiary mam w myszce bezprzewodowej - trzymają równo 6 tygodni, zupełnie tak, jak najlepsze baterie.
    pozdro.,
    m.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Soundman parametry to 200mA trwało to kilkanaście godzin i na koniec pokazuje mi w okolicach 300mAh, baterie to JIABAO 2700 mAh ale mogą one byc zajechane bo maja już troche za sobą i były męczone kiepska ładowarką. Teraz testuje nowy akumulator i zobacze co mi wyswietli bo jak do tej pory to jeszcze nie widziałem żeby mi pokazało przecinek w mAh. Pokazuje go tylko w V .

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Soundman parametry to 200mA trwało to kilkanaście godzin i na koniec pokazuje mi w okolicach 300mAh, baterie to JIABAO 2700 mAh ale mogą one byc zajechane bo maja już troche za sobą i były męczone kiepska ładowarką. Teraz testuje nowy akumulator i zobacze co mi wyswietli bo jak do tej pory to jeszcze nie widziałem żeby mi pokazało przecinek w mAh. Pokazuje go tylko w V .
    Żartujesz? napisz że żartujesz, pliiiiiiz. Akumulatorki JIABAO "2700" mają realnie właśnie pareset mAh pojemności. I to fabrycznie wyjęte z pudełka. Używane pewnie jeszcze mniej, tak więc Twoje wyniki są jak najbardziej możliwe / prawdopodobne.

Twój problem jest żywą ilustracją tego, co się dzieje gdy ktoś się skusi na okazynie tanie "pojemne" akumulatory firm(y) o których mało kto cokolwiek słyszał.

Polecam zapoznać się chociażby z tym linkiem: http://www.allegrofun.pl/show/2147 czy też np.: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1416113.html, gdzie przy okazji widać jak "dobrze służy" współczesnym akumulatorom ładowanie ich (zbyt) niskim prądem ładowania.
    Ostatnio edytowane przez AbrahaM ; 17-02-2010 o 02:11
    Canon EOS 300D | Canon EF-S 17-85 IS | Manfrotto 479-4B | 234RC | PowerShot A95

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niestety nie zartuje to fakt :-) tera juz mniej więcej wiem co w trawie piszczy zrobiłem test na akumulatorach GP 2700 akumulatory prawie nowe raz ładowane i wynik 1973mAh (bez przecinka ;-) ). Potwierdza sie powiedzenie "tanie mięso psy jedzą" jak widać nie warto kupować czegoś "taniego i dobrego".
    Powiedzcie jeszcze czy kilkukrotne odświerzanie poprawi pojemność akumulatora czy raczej na to nie liczyć (nie chodzi mi tutaj o te konkretne akumulatory tylko ogólnie) ?
    AbrahaM dzięki za linki teraz wszystko jest jasne.
    Nawiasem mowiąc najlepsze z tego jest :
    "Skrót A jest to jeden am-dzeng odpowiadający jednostce natężenia równy około 0,33 europejskiemu amperowi., czyli 2700 mAh = 2700 mili-amdzengo-godzin" :-D

Strona 37 z 45 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów