Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Jaka klisza najlepsza??

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Do czarno białych zdjęć polecam Ilforda 400 XP2 (dość ostro rysuje) lub z tego co widziałem Kodaka Profoto BW 400 ISO. Jeżeli chodzi o kliszę kolorową to Fuji XTRA 400. Robiłem na reporterskiej Fujicolor Press 800, ale tam to maksymalnie można odbitkę 13x18 zrobić, przy większych wychodzi ziarno spore. Bez lampy lub jasnych stałek nie masz co wchodzić do kościoła bo spartolisz zdjęcia. Pożycz przynajmniej od kogoś jasnego zooma jak się nie da stałki. A może kup coś jasnego na gwint M42 jak nie masz pieniędzy?
    FOTOINKWIZYTOR

Coś już napisał Awatar CASE
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I w ogóle jak masz być jedynym fotografem na tym ślubie, to na głęboką wodę skaczesz.... a BTW masz gwarancję, że ksionc Ci nie każe wyp.... bo nie masz uprawnień z kurii?
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Łowca
    Guest

Domyślnie

Cytat:
    I w ogóle jak masz być jedynym fotografem na tym ślubie, to na głęboką wodę skaczesz.... a BTW masz gwarancję, że ksionc Ci nie każe wyp.... bo nie masz uprawnień z kurii?

Siostra bardzo mnie prosiła bo uważa że robie dobre zdjęcia i to wystarczy i nie mam gwarancji ze ksiądz mnie nie wyrzuci nie wiedziłąem ze to tez trzeba załatwiac:-D

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

trzeba, a jeśli ślub jest w tym roku, to zapomnij. Oni te kursy robią raz na rok, czasem dwa, a kosztują tyle, że musiałbyś zrobić ten ślub za kasę, żeby ci się zwróciło. Najlepiej załatw z siostrą, niech pójdzie do księdza i poprosi o potwierdzenie NA PIŚMIE, że nie będzie robił problemów. Na piśmie, bo te czarne mendy potrafią nagle powiedzieć do fotografa "400 zł, a jak nie to won z kościoła". Przypadek autentyczny.

Moje www
    ...i na LinkedIn

Łowca
    Guest

Domyślnie

O kurcze :-) dzieki wielkie za dobra radę bede musial pogadac o tym z siostra... jestem tu od wczoraj a tyle sie juz dowiedzialem nawet co trzeba załatwić w kościele

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie jest to regułą, ale niestety nazbyt często się zdarza, że pazerność klechów wylezie na pierwszy plan nawet w takiej chwili jak ślub :/ Lepiej się ubezpieczyć

Moje www
    ...i na LinkedIn

Łowca
    Guest

Domyślnie

ok Case co powiesz o tej lampie https://ssl.allegro.pl/item145324770...canon_bcm.html czy taka by mi wystarczyła?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W zupełności.... ale nie dam Ci jej kupić, sam to zrobię :P Żartuję, moc na pewno starczy, a zapewniam, że daje bardzo przyjemne światło. I do 200 zł możesz spokojnie licytować.

Moje www
    ...i na LinkedIn

Łowca
    Guest

Domyślnie

hehe już mnie wystraszyłeś to juz ja licytuje

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łowca Zobacz posta
    O kurcze :-) dzieki wielkie za dobra radę bede musial pogadac o tym z siostra... jestem tu od wczoraj a tyle sie juz dowiedzialem nawet co trzeba załatwić w kościele
    Pogadaj po prostu z księdzem, odpowiednio wczesniej. Zazwyczaj to są normalni ludzie, choć zdarzają się oszołomy (ponoć - ja nie spotkałem)

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów