Strona 26 z 28 PierwszyPierwszy ... 162425262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 279

Wątek: Sigma 85/1,4 EX HSM DG ????

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Zgodzę się z Tobą BeatX. Albo ktoś ma Larsenał szkieł, albo z tablicą testową śmiga pod pachą, a fotografii u niego nie uświadczysz :-D

Domyślnie

Ludzie ale czego wy ode mnie chcecie? Poszedłem sobie do salonu sigmy z myślą nabycia 85/1.4. Przemiły Pan sprzedawca dał mi 2 egzemplarze i tablicę testową. Popstrykałem sobie obiema sztukami, wyszedłem z nimi na zewnątrz. Po przyjściu do domu i wrzuceniu na monitor stwierdzam, że nie celowały w punkt. Może to wina mojego body 5d, może szkieł ale z innymi tak nie miałem? Podzieliłem się na forum moją opinią, autentycznie z żalu, bo chciałem szkło 1.4, a się rozczarowałem szkłem które jest dobrze oceniane. A Wy skaczecie do oczu jak jakieś burki - no wstyd. Fotografuję dla przyjemności ale jak ktoś poprosi to i ślub zrobię - robię to bo lubię. Galeria proszę: studioretro.pl. Gnioty? Może i gnioty? Ale czy jesteście lepsi? Po co te podjazdy? Nie czaję! Finita la commedia.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

thedoc spoko, nie pisalem konkretnie o tobie :] pisalem o wszystkich salonowych/tablicowych testerach obiektywow
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    ludzie wezcie wy ta sigme gdzies w plener, zalatwcie modelke, wizazystke, fryzjerke, zadbajcie o oswietlenie i przy takim warsztacie testujcie obiektywy.
    ...a potem tłumaczcie tym wszystkim ludziom czemu połowa zdjęć jest do kosza :-). Jeśli obiektyw nie trafia na tablicy to na modelce też nie będzie działał. W najlepszym wypadku błąd AF będzie mniej widoczny, ale za to będą inne problemy, których na tablicy testowej nie ma np. praca pod światło i na małych kontrastach.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sam punkt AF obejmuje obszar większy niż 2mm^2, nawet na minimalnym ostrzeniu...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thedoc Zobacz posta
    Galeria proszę: studioretro.pl. Gnioty?
    Niestety nie jestem w stanie ocenić. Zamiast strony wyuświetliło się ostrzeżenie: "Ostrzeżenie- przejście do tej witryny może być niebezpieczne dla Twojego komputera!"
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar bernard78
    Miasto
    Łask

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Niestety nie jestem w stanie ocenić. Zamiast strony wyuświetliło się ostrzeżenie: "Ostrzeżenie- przejście do tej witryny może być niebezpieczne dla Twojego komputera!"
    otwiera się normalnie
    http://studioretro.pl/galeria.php?idg=4

screen: http://screensnapr.com/v/ABAEAZ.png
    Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
    SZUKAJKA Canon-Board

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bernard78 Zobacz posta
    Coś się naprawiło Dzięki.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja ostatnio robiłem sesję i większość zdjęć ma dość spory BF (ze względu na focus shift), ale nie uważam, że to są zdjęcia nadające się do kosza :]
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja ostatnio robiłem sesję i większość zdjęć ma dość spory BF (ze względu na focus shift), ale nie uważam, że to są zdjęcia nadające się do kosza :]
    Zastanawiam się usilnie nad tą sigmą. bo 85 1.2 to nie ta cena :/ mam 50 1.4 sigmę i uwielbiam to szkiełko. jak oceniasz użyteczność f 1.4 dla sigmy 85?

pozdrawiam

Strona 26 z 28 PierwszyPierwszy ... 162425262728 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów