Strona 24 z 28 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 279

Wątek: Sigma 85/1,4 EX HSM DG ????

Dopiero zaczyna Awatar Macky Bucon
    Miasto
    BA Lens Based Media Study

Domyślnie

Jestem, do kilku dni uzytkownikiem sigmy 85.Doskonała ostrość w trybie LV (na 7d).Jak kozystam z AF to musiałem ustawic +10 w mikroregulacjii.Pomogło i jest identycznie jak w trybie L.Jednak obiekty oddalone-tutaj czasem pojawia sie mały problem.Informowałem sie serwisu Sigmy.Odpowiedziano,że jest to biektyw portretowy i af jest dostrojony do portretowych odległości.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

co to bezczelność
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    * miało być: co za
    Ostatnio edytowane przez gavin ; 12-01-2011 o 13:46 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuba16161 Zobacz posta
    Jestem, do kilku dni uzytkownikiem sigmy 85/.../Informowałem sie serwisu Sigmy.Odpowiedziano,że jest to biektyw portretowy i af jest dostrojony do portretowych odległości.
    Ciekawe czy sami to wymyślili, czy mają już jakąś instrukcję

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Ciekawe czy sami to wymyślili, czy mają już jakąś instrukcję
    Moje szkło po regulacji AF w sigmie miało opis "wyregulowane do odległości referencyjnej 40x". Dla 85mm to ok 3,5 metra. Na szczęście w szybkim teście na żywych ludziach AF trafia i z metra, i z 10 metrów.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

może to jest obiektyw stałoogniskowy ze stałym fokusem na 1 metrze?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Może...
    Ale nie pierwszy raz słyszę takie głupie wytłumaczenie.
    Zdaje się, że ktoś przy problemach z 85/1.8 wspominał coś o odległości referencyjnej...

Coś już napisał

Domyślnie

Przyszło mi ją nabyć, i niestety bez kalibracji się chyba nie obędzie... z 5D2 potrafi mocno przestrzelić za obiekt. Na plus szybki AF. Jak już trafi poprawnie - w pełni otwarta jest bardzo przyjemnie ostra egzemplarz nie był wybierany i przebierany jakoś bardzo, do wyboru były aż dwa ;]

Domyślnie

Miałem dziś przyjemność testować 2 egzemplarze S85/1.4. Wnioski z testów: wszystko co piszą o AF to prawda, każda sztuka miała FF, jedna 2mm następna 10mm. AF był zmienny co do ostrości w przypadku różnych odległości. Budowa obiektywu OK. AF ogólnie szybki. Ostrość: jeden był średnio ostry, drugi trochę lepiej... ale.... ale do 85L to to się ni jak porównać nie da... obraz może i ostry ale nie ma tego efektu "silky smooth" połączonego z "razor sharp". Chciałem nabyć a się rozczarowałem. Jak dla mnie to bliżej temu wynalazkowi do 85USM niż 85L. Polecam sprawdzić przed nabyciem i nie kupować w ciemno.

Uzależniony

Domyślnie

Do dziś nie mogę wyjść z podziwu w stosunku do ludzi umiejących wychwycić 2mm niecelność AF. Jak Wy to robicie, skoro same choćby rzęsy modelki mają spokojnie 1 cm?

Strona 24 z 28 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów