Strona 8 z 28 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 279

Wątek: Sigma 85/1,4 EX HSM DG ????

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wątpię, żeby kupili teraz. Oni postanowili już na samym początku i raczej tego będą się trzymać do samego końca. Jakby kupili teraz, to byłaby niezła sieczka typu "a obiektywy z 123065XXXXX to mają ten nowy AF, czy nieee?". Handel używkami by umarł (wątpię, żeby upgrade starych szkieł polegał na oddaniu ich do serwisu na 5min. Każdy dłuższy czas upgrade'u zabiłby ich serwisy jakby się ludzie rzucili )
    Poza tym Canon pewnie zawołałby jakąś horrendalną stawkę mając na uwadze to, że Sigmy z dobrymi AFami popsułyby im sprzedaż szkieł. Znacznie.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Sigma nic nie zmieni w AFie bo nadal skąpią na opłacenie Canonowi dostępu do patentów bagnetu!
    Nie wiadomo jak to jest naprawdę, czy Sigma nie chce tyle zapłacić, czy Canon nie chce sprzedać. Tamron podobno patent kupił, ale nie wiadomo na jakich warunkach, może muszą konsultować z Canonem co im wolno produkować :-)

Ja tam Sigmie kibicuję, dobrze że jest konkurencja. Dopóki jednak nie zrobią czegoś z tym AF w wersji do Canona to sobie daruję. 85/1.8 dawno wymieniłem na 85L więc nie mam żadnego ciśnienia na zmianę. Nie będę kupował S85/1.4 a potem wysyłał po serwisach i przez następne pół roku złudzeń szukał tego "jedynego dobrego" egzemplarza bo ktoś na forum gdzieś napisał że akurat taki udało mu się kupić.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 28-02-2010 o 12:55

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    takiego zdjecia nie zrobisz przyslona 1,8 potrzebne jest jasniejsze i ostrzejsze szklo
    chodzi o te dziewczynke? gruba przesada. 85/1.8 jest ostry jak zyleta (i pod kazdym innym wzgledem rewelacyjny), i 1.4 czy 1.8 tutaj niewiele beda sie róznic.
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paatryk77 Zobacz posta
    85/1.8 jest ostry jak zyleta (i pod kazdym innym wzgledem rewelacyjny), i 1.4 czy 1.8 tutaj niewiele beda sie róznic.
    Kolejne mądrości Uwielbiam
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Plastyki i bokeh takiego jak w 85 canona, obojętnie w którym nie uświadczysz na 100% w żadnej sigmie, tamronie czy tokinie. Dla mnie przewaga tych obiektywów to właśnie ich plastyka i dlatego żaden niezależny producent nie ma tu szans. Sama wielka dziura nie wystarczy do nadrobienia tego!!!!
    bardzo celnie powiedziane. co z tego ze bedzie 85/1.4 lekko jasniejsza? zoltawy zafarb sigmy jest [przynajmniej dla mnie] irytujacy, oraz ten duzo gorszy bokeh w sigmach....
    plastyka canonów jest swietna. tu mówimy o jakosci szkiel w soczewkach, i mam wrazenie ze sigma ma wiele do nadrobienia w tej kwestii.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Kolejne mądrości Uwielbiam
    rozumiem ze do madrosci trzeba miec w awatarze formuowego madrale....
    Ostatnio edytowane przez paatryk77 ; 02-03-2010 o 23:48 Powód: Automerged Doublepost
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Coś już napisał Awatar astroadamo
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mam 85/1,8 i ostry to on jest ale po przymknięciu o 1 działkę A co do sigmy to dopóki nie zmienią Afu na pewno żadnej nie kupie. Jak dla mnie AF sigmy to żenada. Tamrony współpracują o wiele lepiej.
    Canon 5D, Canon 40D, C 17-40 L, C 85/1,8, C 50/1.8, Soligor 100/3.5, Raynox DCR 250, Hitech Cokin i inne

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ja tam na moje 85/1.8 narzekać nie mogę. Jest ostra od pełnej dziury i to bardzo! Szybka, niewielka i tania. A z 5DII to do zdjęć "dermatologicznych" się nadaje. Za sigmą wzdychać nie będę. Jedynie 85LmkII może mi w tej ogniskowej spędzać sen z powiek :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    ja tam na moje 85/1.8 narzekać nie mogę. Jest ostra od pełnej dziury i to bardzo! Szybka, niewielka i tania. A z 5DII to do zdjęć "dermatologicznych" się nadaje. Za sigmą wzdychać nie będę. Jedynie 85LmkII może mi w tej ogniskowej spędzać sen z powiek :-P
    Potwierdzam. U mnie to samo. Na 100% cropie z 21 mpixow wszystko ostre.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paatryk77 Zobacz posta
    bardzo celnie powiedziane. co z tego ze bedzie 85/1.4 lekko jasniejsza? zoltawy zafarb sigmy jest [przynajmniej dla mnie] irytujacy, oraz ten duzo gorszy bokeh w sigmach....
    plastyka canonów jest swietna. tu mówimy o jakosci szkiel w soczewkach, i mam wrazenie ze sigma ma wiele do nadrobienia w tej kwestii.
    Sigma 50/1.4 ma świetny bokeh i niezłe kolory.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Potwierdzam. U mnie to samo. Na 100% cropie z 21 mpixow wszystko ostre.
    Po raz kolejny apeluję, pokażcie te sample z 21 Mpx na 1.8 I żeby drugi raz nie pytać, te same sample na 2.8.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 8 z 28 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów