Pokaż wyniki od 241 do 250 z 279

Wątek: Sigma 85/1,4 EX HSM DG ????

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Do dziś nie mogę wyjść z podziwu w stosunku do ludzi umiejących wychwycić 2mm niecelność AF. Jak Wy to robicie, skoro same choćby rzęsy modelki mają spokojnie 1 cm?
    Bierzesz tablicę testową, którą podsuwa Ci sprzedawca, walisz kilkadziesiąt klatek i widzisz czy celuje czy nie celuje. Czy to tak trudno zrozumieć?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Ale chyba mnie nie zrozumiałeś. Odniosłem się wyłącznie do relacji przedmówcy, który stwierdził w szkle wadę niecelności AF wynoszącą 2mm

Poddałem jedynie pod wątpliwość umiejętności testowania sprzętów - bo jak na normalnym zdjęciu szkłem 85mm, nawet tak jasnym, choćby z minimalnej odległości ostrzenia można dostrzec FF wielkości 2 milimetrów? Przetestowałem już życiu kilka szkieł i po prostu tego nie ogarniam w jaki sposób można to dostrzec i uważać takie szkło za wadliwe.
    Tablica testowa nowart.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Nie brakuje tu testerów i ciągłego biadolenia i bajkopisarzy. Forum dostępne dla każdego więc nie ma co się dziwić. Przydatna info trafia się raz na 10 postów i to powinno wystarczyć
    Po raz pierwszy na tym forum podzieliłem się swoją negatywną opinią na temat jakiegoś szkła. Typowo polskie jest to, że czyjąś opinię na temat, na który z pewnością masz inne zdanie (z pewnością bez sprawdzenia tematu) nazywasz biadoleniem i wkładasz wśród bajki.
    Ostatnio edytowane przez thedoc ; 23-04-2011 o 22:40 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów