Strona 14 z 28 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 279

Wątek: Sigma 85/1,4 EX HSM DG ????

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

I ja chyba poparłbym ostatnią wypowiedź.

Nauczyłem się tego zresztą tu, na tym forum - oglądając wspaniałe zdjęcia z "masakrycznych" obiektywów. Jednak to co podpięte z przodu puszki jest niczym w porównaniu z tym, co jest podpięte z tyłu

Dla mnie - niestety
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Serio, nie kapuję
    Jak drugi raz przeczytałem to też nie wiem o co mi chodziło ;-). Oczywiście w ostrości i poza nią

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ja jak zrobie moim 50L jakąś gazete to wyglada to jeszcze gorzej niż to pokazane z Sigmy, a mimo to uważam ze szkło jest ostre na normalnych fotkach ludzi i nie narzekam
    Polecam zrobić to samo, czyli zaprzestać robienia zdjęć literkom, cyferkom i linijkom, a zacząć robić normalne zdjęcia. To TAM i TYLKO tam obiektyw pokazuje swe pazurki.
    Wasze biadolenie o tym że ta Sigma jest 15lpm mniej ostra od tamtego Canona, lub na odwrót - to smutne się robi. W sumie już dawno się zrobiło.
    Nie jesteście fotografami tylko smutnymi zgredami. Przynajmniej z tej perspektywy.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Domyślnie

Erneście, ale to jest forum generalnie sprzętowe, więc jakaś tam doza onanizmu znajduje akurat swoje uzasadnienie... Nikt nie przeczy, że piękne zdjęcia można zrobić i Smieną tylko do dyskusji na temat wartości i przewag artystycznych są inne wątki. I tyle.
    Sam jestem wqrzony, że zniżyłem się do fotografowania cyferek na liczniku, ale skoro jest to forum sprzętowe, to niech każdy sam sobie zobaczy, co te Sigmy, L-ki, Zeissy i inne są naprawdę warte. I niech każdy wybierze sprzęt odpowiedni dla swoich potrzeb. Pokazywanie sampli i powiększeń i wysłuchanie opinii posiadaczy może być pomocne.
    Tak to widzę.
    W Dublinie mam łatwiej - idę po prostu do Conn's Cameras i za grosze wypożyczam sobie dowolne szkło np. na weekend. Po 2 dniach testowania doskonale wiem, co ono potrafi i mogę porównać je z innymi obiektywami na swoim body.
    W PL już tak dobrze nie ma, dlatego wymiana osobistych doświadczeń wydaje mi się sensowna.
    Oczywiście słuchać należy ludzi którzy swoje opinie potrafią poprzeć logicznymi argumentami + sample.
    Pieprzenie (pardon my French) że "obiektywy X to syf" pozostaje jedynie piepierzeniem, jeśli swojej tezy nie potrafi się logicznie umotywować. A dowody są tylko jedne: sample.
    A nie opinia wujka Zdziśka co miał Tamrona i sprzedał "bo ten Tamron to jest, panie, syf...". Takie smędzenie zabija wartość merytoryczną forum.
    Ja pokazałem sample - komuś się nie spodobają, to poszuka sobie innego szkła, komuś innemu przypasują. Na tym powinno to polegać a nie na popychaniu głodnych kawałków opartych na opinii sąsiada i szwagra.
    Wówczas to ma sens.
    Pozdrawiam.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Skoro Ciebie nie przekonuje to, ze ktos sprzedawal tą optyke kilka lat, to w zasadzie o czym dyskutowac? Tym bardziej ze jedyna Twoja odpowiedzia jest to, ze miales ich wiecej niz ja sprzedalem ... tego typu teksty ostatni raz w piaskownicy slyszalem.

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    a tego typu teksty ostatni raz w piaskownicy slyszalem.
    haha

Przecież już lepiej zamiast porównywać fotografując głupie gazety lepiej kupic eLke postawić na półce i niech sobie leży. Dajmy święty spokój naszemu sprzętowi. Skoro mamy fotografować w celach testowych to już lepiej nic nie fotografować a satysfakcja ze sprzętu będzie większa.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rekin Zobacz posta
    Przecież już lepiej zamiast porównywać fotografując głupie gazety lepiej kupic eLke postawić na półce i niech sobie leży
    albo przerobic ją na kubek

Domyślnie

Z piaskownicy to są Twoje teksty. To że handluję telewizorami, nie oznacza automatycznie, że wiem, jak naprawdę działa ekran plazmowy... Bardziej wierzę np. Juzie niż Tobie. Zajrzyj na stronkę Juzy to się dowiesz, dlaczego.
    Albo sam Ci powiem, bez zaglądania. Otóż Juza nie jest gołosłowny.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Z piaskownicy to są Twoje teksty. To że handluję telewizorami, nie oznacza automatycznie, że wiem, jak naprawdę działa ekran plazmowy...
    Roznica jest taka, ze ja nie handluje telewizorami, tylko handlowalem czyms, na czym sie znam - sprzetem fotograficznym.

Ale niech bedzie, jak juz w piaskownicy wylądowalismy - Twoja Sigma jest super, ustawia ostrosc w punkt w 100% przypadkow. Ja od tego nie zbiednieje, Ty poczujesz sie lepiej, a Sigma sprzeda kilka obiektywow wiecej...

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Twoja Sigma jest super, ustawia ostrosc w punkt w 100% przypadkow. Ja od tego nie zbiednieje, Ty poczujesz sie lepiej, a Sigma sprzeda kilka obiektywow wiecej...
    Zaras ktoś dostanie łopatkom!
    nie można oszukiwać klienta po to żeby sprzedać więcej bubli!

Strona 14 z 28 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów