Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: 256 GB na kartce papieru A4

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Przyszła mi do głowy zabawna analogia: idealny zapis. Każdy zbiór danych można przedstawić jako jedną, bardzo dużą liczbę naturalną. Następnie, biorąc jej odwrotność dostajemy liczbę z przedziału (0,1). Teraz wystarczy wziąć metrowy drąg i zaznaczyć kreskę w wyliczonej odległości. Odczyt sprowadzi się do pomiaru W ten sposób na tym pręcie możemy zapisać dowolnie dużo danych.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu

Domyślnie

rewelacyjny pomysł co powiecie na drewniane data banki ?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

pozostaje tylko kwestia dokladnosci pomiaru odleglosci na tym kiju ;-)ale zwiekszajac jego srednice mozna by zwiekszyc pojemnosc bez zwiekszania dokladnosci dodajc jeszcze szeregi pomiarowe a calosc zapisywac jako uklad trzech wspolrzedych xyh ;-) wszystkie wspolrzedne mogly by byc z zakresu (0,1) itd
    innymi slowy w przyszlosci fotograf z metrowym baseballem nie bedzie wzbudzal zdziwienia ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

to ja mogę zostać beta-testerem

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciekawe, na ile użycie takiego "nośnika danych" niekoniecznie zgodnie z przeznaczeniem (np. do obrony przed natrętem pragnącym pożyczyć sobie aparat) miałoby wpływ na odczyt danych ;-)
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

to ja dodam cos od "mrocznej" strony pomyslu zapisu na kartce... wchodzi zona do pokoju i widzi na stole jakies kartki z trojkatami, prostokatami... mysli sobie, odbilo staremu, jakies kolka drukuje... po czym jednym ruchem zawija kartki ze stolu i do niszczarki pakuje... az boje sie myslec jakie bylyby reakcje...

ja na szczescie nie mam zony i ww problem dla mnei poki co nie istnieje
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrek Zobacz posta
    jednym ruchem zawija kartki ze stolu i do niszczarki pakuje... az boje sie myslec jakie bylyby reakcje...

ja na szczescie nie mam zony
    Ale powiedz... naprawde masz niszczarke w domu?
    Wg mnie to urzadzenie typowo biurowe a i to dosc rzadko spotykane (u mnie ledwie dwie na pietrze).

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale powiedz... naprawde masz niszczarke w domu?
    Wg mnie to urzadzenie typowo biurowe a i to dosc rzadko spotykane (u mnie ledwie dwie na pietrze).

Nie, no nie mam, bo jest mi zbedna... a jak cos drukuje to uprawiam delikatna "prywate" w pracy. W robocie to niszczarke mam hehe... Pisalem troche dygresyjnie Pomysl z kartka moze i nowatorski i ciekawy ale w warunkach polowych ciezko z nim moze byc... zwykle przedarcie kartki niszczy niektore dane (jesli nie wszystkie). Moznaby zaprojektowac sektory zapisu tak aby ustalic linie giecia kartki aby mozna ja bylo skladac i nosic w jakis etui... Niech mysla tegie glowy, zobaczymy co z tego wyjdzie
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no dobra troche poszukalem w sieci....

http://www.techworld.com/storage/new...fm?newsid=7432
    w skrocie:
    Can you get 256GB on an A4 sheet? No way!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W sumie to nie ma tam więcej, niż u nas w wątku
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów