Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Kompakt jako kamera internetowa

urban1982
    Guest

Domyślnie

ja nie słyszałem nigdy o wykorzystaniu aparatu jako kamerki internetowej dość dziwne zastosowanie. nawet nie spotkałem sięz jakimkolwiek softem do cyfrzaków pod takie zastosowanie

zastanawia mnie tylko jedno w jaki sposób chcielibyście przesyłać obraz skoro np ja mam canona s1is przy ustawieniach 15fps 320x240 60 sekund nagrania zajmuje 20480kb czyli ok 20 mb idąc dlej 1 sekunda to 341kb. moje pytanie jest takie a kto w tym kraju ma takie łącze zeby przesłać taka partię nieskompresowanego materiału , a drugie pytanie kto ma łącze które ten materiał przyjmie

Dopiero zaczyna Awatar pionaj

Domyślnie

,,ja nie słyszałem nigdy o wykorzystaniu aparatu jako kamerki internetowej ,,
    zdarza się, że aby podnieść chyba sprzedaż kiepskiego wyrobu tak się reklamuje produkty typu Medion czy im podobne :-))
    Canon A640

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urban1982 Zobacz posta
    zastanawia mnie tylko jedno w jaki sposób chcielibyście przesyłać obraz skoro np ja mam canona s1is przy ustawieniach 15fps 320x240 60 sekund nagrania zajmuje 20480kb czyli ok 20 mb idąc dlej 1 sekunda to 341kb. moje pytanie jest takie a kto w tym kraju ma takie łącze zeby przesłać taka partię nieskompresowanego materiału , a drugie pytanie kto ma łącze które ten materiał przyjmie
    Tym sie akurat nie martw. Programy do videokonferencji kompresuja odpowiadnio obraz dostosowujac go do mozliwosci lacza. Ostatnio przeprowadzilem taka konferencje przez iChat na 3 kamerkii wszystko szlo plynnie, tylko od razu bylo widac jakie kto ma lacze po jakosci obrazu (wszystkie kamery takie same - iSight).

urban1982
    Guest

Domyślnie

DoMiNiQuE@ nie martiw sie. wszsytko ładnie pięknie ale skoro kompresują obraz do możliwości łącza to raczej oglądanie kogos w rozmiarze np 176x220 czyli ekranik wiekszosci dzisiejszych komórek i jeszcze z ograniczonym fps dajmy np 10fps jest raczej mało komfortowe

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urban1982 Zobacz posta
    ja nie słyszałem nigdy o wykorzystaniu aparatu jako kamerki internetowej dość dziwne zastosowanie. nawet nie spotkałem sięz jakimkolwiek softem do cyfrzaków pod takie zastosowanie

Ja używałem tak swojego Powershota Pro1 działało elegancko ... gdyby nie baterie starczające na 40minut
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Nie rozumiem dlaczego w prostym teamcie kamerki internetowej trzeba od razu opowiadać o jakiś typowo polskich przywarach albo o "tym kraju" w któym jakoby nikt nie ma szybkiego internetu... No ale do rzeczy.

Skoro ktoś pyta, to wypadałoby odpowiedzieć solidnie. Skoro każdy chyba aparat cyfrowy ma wyjście tv-out, to jaki problem? Jasne że S3 to raczej dziwna kamerka internetowa, bo nie do tego stworzono tak wspaniałe urządzenie, ale jak ktoś z reguły nie używa kamery w komunikatorach a doraźnie ma pilną potrzebę, to czemu nie? Aby skorzystać z tv-out potrzebna jest karta tv lub graficzna z funkcją przechwytywania sygnału zewnętrznego (wejście kompozytowe). Do testowania polecam proty programik AmCap (Skype ma ograniczoną kontrolę nad wyborem urządzeń przechwytujących - więc zwykle najpierw AmCap a potem Skype).

Dodam jeszcze, że zdarzyło mi się nawet już komuś na szybko przesyłać przez skypa podgląd z mojego 400d i wtedy zdało to egzamin. Czasami podłączam też mały kompakt Sony. Jak ktoś ma jeszcze możliwość zasilania z gniazdka w ścianie to już w ogóle nie ma przeciwwskazań. Mówienie o zużywaniu się matrycy jest śmieszne bo to pewnie bujda. Poza tym mówimy przecież o tanich kompaktach a nie drogim LiveView w MarkIII. Kompakt ma być przede wszystkim przydatny i uniwersalny - jakość potem.

Generalnie zdarzaja sie ludziska (jak ja), którzy chętniej kupują innym kamerki internetowe, żeby ich widzieć, niż pokazują włąsną gębę - a jeśli już to od wielkiego dzwona - i tu kompakt jak znalazł! ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

fuji s602 z chodzi jako kamerka ma stery i jest ekstra.... myka skype itp. jakosc wypas w porownaniu do kamerek.... nie trzeba karty, chodzi po usb. mozna podpiac zasilacz. te fuji s602 to byl moj ukochany aparat (s7000 tez ma chyba te funkcje)
    Ostatnio edytowane przez adam1004a ; 24-02-2007 o 11:30
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Dodam jeszcze, że zdarzyło mi się nawet już komuś na szybko przesyłać przez skypa podgląd z mojego 400d i wtedy zdało to egzamin.
    A mogę wiedzieć jak to możliwe ? :-)

P.S. Chyba, że chodzi Ci tylko o pokazanie zrobionych już zdjęć z pamięci aparatu.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    A mogę wiedzieć jak to możliwe ? :-)

P.S. Chyba, że chodzi Ci tylko o pokazanie zrobionych już zdjęć z pamięci aparatu.
    No pewnie że nie LiveView! (Mała złośliwość?? ) - Wszystko co na LCD (w każdym cyfraku) można wysłać przez Skypa dzięki tv-out.

markusg7
    Guest

Domyślnie

A4TECH MODEL PK-835 Kup tą kamerę,jest bardzo dobra (zob.w necie).Napewno będziesz zadowolony.
    Cena na allegro około 55 zł.Chyba że to potrzeba chwili...
    Naprawdę szkoda sprzętu... Pozdrawiam.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów