Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Problem z Capture Remote.

Mieszany widok

Bulba
    Guest

Domyślnie Problem z Capture Remote.

Witam.
    Mam następujący problem.
    W momencie gdy podłączam aparat i uruchamiam capture remote do 350d , program mi krzyczy ze konczą sie baterie i się nie uruchamia.
    Pościagalem najnowsze wersje wszystkiego co bylo mozliwe (CR v.1.5) i to samo.
    Dziala tylko wtedy gdy mam tyle co naladowane baterie i to tez tylko przez kilkanascie klapniec, pozniej kicha.
    Jak podlączam gripa (a wlasciwie to specjalnie go odlaczam , bo jest caly czas przykrecony) to wogole nie ma mowy o jakimkolwiek wspoldzialaniu z tym programem.
    Przeszukalem neta , ale nie widze rozwiazania .
    Probowalem tez w jakis sposob wylaczyc (jesli wogole sie da) opcje wyczuwania stopnia naladowania baterii, ale bez rezultatu.
    Prosze o jakies podpowiedzi.
    Pozdrawiam.

Aaa. dodam ,że bateria (oryginalna) wlozona do aparatu dziala ok, wskaznik naladowania pokazuje pelna i ogolnie jest ok, po wlozeniu do gripa (oryginalny) dziala ok , ale wskaznik naladowania pokazuje brednie (facet z serwisu na Żytniej wytlumaczyl to niepoprawna komunikacja , ktora jest normalna dla tego typu gripow).
    Mowa o wskazniku na body.
    Ostatnio edytowane przez Bulba ; 24-11-2006 o 14:54

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

moze sprobuj zmienic kabel na krotszy? - uzywasz oryginalnego czy jakiejs przedluzki?

Bulba
    Guest

Domyślnie

Kabel oryginalny.

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no to nie wiem, a z innymi aparatami dziala ? moze gniazdo w aparacie/kompie moze na inne USB sprobuj wpiac... dziwna sprawa

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

mi taki błąd wyskakuje tylko jak chcę zrzucać z karty w aparacie a baterie są już rozładowane do połowy choć jak ostatnio włożyłem kartę 2GB to żeby zrzucić z niej zdjęcia przez aparat bateria musiała być naładowana na maksa, może w tym tkwi problem

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario1275 Zobacz posta
    mi taki błąd wyskakuje tylko jak chcę zrzucać z karty w aparacie a baterie są już rozładowane do połowy choć jak ostatnio włożyłem kartę 2GB to żeby zrzucić z niej zdjęcia przez aparat bateria musiała być naładowana na maksa, może w tym tkwi problem
    ale tu nie chodzi o sciagnie zdjec - tylko o ich zdalne robienie

Bulba
    Guest

Domyślnie

Z innymi aparatami mam to samo, chodz one mnie nie interesuja. Skutecznie mecze tego 350D. Wszystko pod USB dziala ok, przesylanie, wyswietlania itp. , tylko podczas startu CR-a wyskakuje okno:"Baterie rozladowane, wloz nowe lub podepnij zasialanie" i to koniec.(oczywiscie w jezyku obcym).
    Meczy mnie to troche bo potrzebowalbym troche sie tym poslugiwac. Chyba ze sa jakies inne zastepcze programy darmowe ?

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

darmowych chyba nie ma jest platny DSLRRemotePro

strasznie dziwna sprawa - a na innym komputerze z twoim 350D dziala?

Bulba
    Guest

Domyślnie

Niestety jeszcze sie nie pofatygowalem do sprawdzenia na innym komputerze ze wzgledu na brak instalacji wszystkich bzdet w miejscu w ktorym obecnie przebywam.
    Musialbym sprawdzic chodz nie sadze aby to byla sprawa komputera bo niby dlaczego. USB jest USB i to tylko przesylanie danych ,ale sprobuje w przyszlym tygodniu.
    A nie wiesz czy ten DSLRemote jest dodawany do czegos ? Jakiegos sprzetu itp ? cobym mogl go dostac za "darmo" przy okazji kupowania czegos ?

Bulba
    Guest

Domyślnie

No i poprobowalem na innym komputerze. To samo. Wlozylem nawet inne akumulatory i tez nic. W momencie kiedy na wskazniku body pokazuje sie ze bateria nie jest juz pelna w 100% , program nie odpala sie. Jaka lipa.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów