Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Prosze o rade

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez libertyn Zobacz posta
    Gwozdzt, dlaczego musze dokupic rowniez Kita 18-55 ?
    S3IS ma zakres ogniskowych po przeliczeniu 36-432mm
    sama Sigma 70-300 po przeliczeniu da 112-480mm

Kupując tylko Sigmę bedziesz miał tak, jakbyś łaził cały dzień z lornetką przy oczach na stałe :-)
    Z macro i zwierzyną może sobie poradzisz, ale brakuje Ci normalnego widzenia świata do codziennego użytku. To własnie zapewni Ci KIT
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 24-11-2006 o 15:15
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dobra rozumie, i dziekuje, ale jeszcze jedno pytanie. Ktory obiektyw doradzibys mi Sigma 70-300 mm, czy Canon EF 75-300 mm 4,0-5,6 III USM ?
    Chyba, ze jeszcze cos innego w tym przedziale.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sigma, Sigma, Sigma. Przeszukaj forum jest to chyna najslawniejszy obiektyw na tm formum - tyle sie na jego temat napisano.........

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zamiast Kita w komplecie z 400d moze lepiej kupic samo Body, a dokupic sigme18-50mm 3,5-5,6 DC ?

Coś już napisał
    Miasto
    Zduńska Wola/Wwa

Domyślnie

lepiej na początek kit'a przecież te 200 a zobaczysz co tak naprawdę Ci będzie Ci potrzebne

Bywalec Awatar FERRER

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vesper Zobacz posta
    lepiej na początek kit'a przecież te 200 a zobaczysz co tak naprawdę Ci będzie Ci potrzebne
    Nie zgodzę się z tobą, lepiej kupić samo body i dopłacić do innego szkiełka różnice
    Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    (...)
    No i sie zaczyna... mamy dwa szkła - trzeba dokupić torbę/plecak.... Potem je zmieniamy - syfi się matryca. Trzeba dmuchać, czyścić...
    Niezła przestroga .

Zamiast Kita w komplecie z 400d moze lepiej kupic samo Body, a dokupic sigme18-50mm 3,5-5,6 DC ?
    To już lepiej tamrona 17-50/2,8. Generalnie jak już inwestować w szkła to w takie, przy których nie stwierdzisz po tygodniu, że wartałoby dopłacić i mieć coś lepszego .
    Kit jest o tyle dobry, że dodają go do aparatu za ok. 150 zł, a jak się go przymknie to daje całkiem przyzwoitą jakość.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Co chcesz osiągnąć biorąc tą Sigmę? Przecież ten obiektyw to jota w jotę to samo co ów nieszczęsny EF-S 18-55 zwany KITem
    Zamiast KIta, zamiast KITa ... i tak do znudzenia
    Nie bójcież się tak tego KITa! Wcale nie znaczy ,że jest do KITu. Po prostu "kit" po murzyńsku ;-) znaczy ZESTAW! Nic więcej. I jest tak:
    400D Body - kupujesz sam korpus,
    400D KIT - ZESTAW z obiektywem i w tym przypadku za przysłowiowy grosz dostajesz podstawowy obiektyw EF-S 18-55, na dobry początek.
    Ani ta Sigma 18-50/3,5-5,6 , ani żaden inny klamot z allegro typu 28-80, 28-90, 35-80 i 35-105 nie będzie lepszy.

Jeśli już bys się uparł, aby kupić inny obiektyw podstawowy niż EF-S 18-55, to musisz się przygotować od 1000zł wzwyż. Wtedy możesz myśleć o
    - Sigmie 17-70/2,8-4,5 DC
    - Sigmie 18-50/2,8 EX DC
    - Tamronie 17-50/2,8 XR DiII
    Dopiero to są obiektywy, które warto wziąć jako podstawę. Tyle ze wtedy przy Twoim założonym budżecie żegnasz się z Sigmą 70-300 i nici ze zwierzątek i makro.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziekuje. To mi wystarczy.
    Pozdrawiam.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów