mattnik wiesz co to jest? to ja ci powiem - **** a nie fotograf... przelacz sobie/komus aparat na P albo kwadracik zielony i niedotykaj![]()
Thorin wytłumaczył w szczegółach, ja po tym jak się pobawiłem Gimpem, to powiedziałbym że to jest raczej koło 4EV niedoświetlenia. Owszem jest problem, między uszami fotografa![]()
chodzi mi o pionowe paski..zaznaczyć ??
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
mattnick, to co tam widac to zaden szum jest, przejalbys sie kompozycja tej foty a nie jakimis paroma pikselikami![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to nie ja fociłem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
luz, przeciez juz mowilesale to co tam widac to naprawde nie jest powod do zmartwien. jesli uzywasz rawshootera, przeciagnij suwak "color noise suppression" do oporu, zamieni Ci kolorowe ciapki w czarno bialy szum, duzo ladniej wyglada, niektorzy twierdza ze dodaje uroku zairnistosci
![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Normalna rzecz - tak właśnie wygląda automatyczne wywoływanie mocno niedoświetlonego RAWa w PSie - thorin rozbił to na części pierwsze w jednym z wcześniejszych postów