Strona 69 z 97 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 966

Wątek: Fotografia dzieci

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.
    nx100

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Też się dołączę. Pierwsza sesja z Sigmą 50/1.4

@3.2

@2.5

@2.2

@2.8

@2.8
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

emet_b
    Guest

Domyślnie

Mina naturalna, w PSie tylko rozmycie kołowe

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

Witam wszystkich,dołaczę się do wątku jako rodzic
    Jaki polecacie szybki obiektyw do fotografowania naszych pociech,mój 10-czny bzyk już daje mi się we znaki,a kit powoli nie wystarcza ,przeważnie do foto w pomieszczeniu bo na przyszły rok planuję 70-200 4.0, co "wydaje" mi się słusznym wyborem.Proszę o radę i sugestie
    pozdrawiam taty i mamy
    50D+szkło

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korben Zobacz posta
    Witam wszystkich,dołaczę się do wątku jako rodzic
    Jaki polecacie szybki obiektyw do fotografowania naszych pociech,mój 10-czny bzyk już daje mi się we znaki,a kit powoli nie wystarcza ,przeważnie do foto w pomieszczeniu bo na przyszły rok planuję 70-200 4.0, co "wydaje" mi się słusznym wyborem.Proszę o radę i sugestie
    pozdrawiam taty i mamy
    Jest pewien problem z wyborem obiektywów dla Cropa, które maja służyć do fotografowania w pomieszczeniach dzieci, które znajdują się w ruchu. Na niskim i średnim poziomie cenowym obiektywy mają albo przeciętną jakość, i/albo wolny AF. Może odpowiedni będzie 28/1.8 - niech wypowiedzą się Ci, którzy próbowali tym fotografować ruchliwe szkodniki?
    50/1.8 i 35/2 są trochę za wolne, a AF Servo działa z nimi raczej kiepsko - co nie oznacza, że nie da się nimi zrobić zdjęć ) (po prostu uzysk jest niski). Na zewnątrz w moim wypadku świetnie sprawdził się EF-S 60/2.8. Ma znakomity AF, który b. dobrze pracuje przy śledzącym AF. Światło 2.8 jest w sam raz, a ogniskowa mi bardzo odpowiadała. Z 70-200 LIS też byłem bardzo zadowolony przy fotografowaniu dzieci na zewnątrz.
    Generalnie bardzo brakuje czegoś "szerszego i odrobinę jaśniejszego" o jakości i cenie wspomnianego EF-S 60/2.8.

Bywalec Awatar korben
    Miasto
    świdnik

Domyślnie

Myślałem poniekąd żę nakładem kosztów kupić 15-85 IS USM,i do wnętrz wystarczy, lub coś słabszego i jakiegoś speedlita
    Myślałem poważnie o 50 1.8 ale teraz mam wątpliwości, czy af wyrobi i trochę wąsko,bo bzyk jak każdy wie jest w 5ms przed obiektywem:-D
    pozdrawiam wszystkich
    50D+szkło

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korben Zobacz posta
    Myślałem poniekąd żę nakładem kosztów kupić 15-85 IS USM,i do wnętrz wystarczy, lub coś słabszego i jakiegoś speedlita
    Myślałem poważnie o 50 1.8 ale teraz mam wątpliwości, czy af wyrobi i trochę wąsko,bo bzyk jak każdy wie jest w 5ms przed obiektywem:-D
    pozdrawiam wszystkich
    Do wnętrz zapomnij, a zdjęcia z lampą to już nie to.. Ja posiadam na kropie właśnie wspomnianego 28 1.8 i zwykle w średnio oświetlonym pokoju używam na f/2.2, iso 400 - 800 (kilka moich zdjęć jest w tym wątku), więc o wynalazkach typu 4 czy 5.6 to ze względu na światło no i głębię ostrości to zapomnij. 50 1.8 - przy ruchliwym dziecku na tym szkle można się mocno zawieść. Podsumowując polecam 28 1.8 to zdjęć dziecka we wnętrzach na aps-c.

Uzależniony

Domyślnie

Wydaje mi się, że 15-85 nie powalczysz w pomieszczeniach... 50/1.8 jest tani i warto zaryzykować, bo pomimo frustracji związanych z jego budową i powtarzalnością AF, pozwoli czasem zrobić świetne zdjęcie . Aha - nie licz że 50/1.4 da ci na cropie znacząco więcej...
    Jeśli chodzi o zoomy, to jest 17-55/2.8, z tym, że jest koszmarnie drogi i ponadprzeciętnie awaryjny. Zresztą bez jakiegoś jasnego stałoogniskowego obiektywu i tak się nie obejdzie, choć z pewności będzie to kompromis...

Domyślnie

A ja sobie radziłem 50 1.8 przy kilkumiesięcznej Alce. Dziś zaczyna raczkować, a ja sprawiłem sobie 50 1.4 - ostrość kręci się szybko, ale trochę za wąsko zaczyna się robić, z racji tego, że córcia jak tylko widzi obiektyw to bardzo szybko zmierza w jego stronę.

Strona 69 z 97 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów