Strona 7 z 97 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 966

Wątek: Fotografia dzieci

Domyślnie

50/1.4 przymkniete o 2/3 stopa, bez post processing (oczywiscie nie cala twarz jest w GO, ale jedno oko jest i to wystarczy):
    Ostatnio edytowane przez KKE ; 10-12-2006 o 00:44
    1D i obiektywy Canona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacam Zobacz posta
    Myślisz, że jasne szkło jest rozwiązaniem, i zrobisz nim więcej udanych zdjęć niż ciemnym, nie jestem tego taki pewien. Jednym z problemów jest mała GO, naprawdę trzeba dużej wprawy żeby taką mała GO operować w portrecie i jeszcze do tego dobrze kadrować zdjęcie.
    Juz przy odleglosci od fotografowanego dziecka 2m, glebia ostrosci przy 50/1.8 nawet w aparacie APS-C (10/20/30/300/350/400D) wyniesie ponad 10cm (przy 1.4 ok 2cm mniej), a wiec zrobienie fajnego zdjecia nie bedzie wymagac jakis szczegolnych umiejetnosci.
    1D i obiektywy Canona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KKE Zobacz posta
    Juz przy odleglosci od fotografowanego dziecka 2m, glebia ostrosci przy 50/1.8 nawet w aparacie APS-C (10/20/30/300/350/400D) wyniesie ponad 10cm (przy 1.4 ok 2cm mniej), a wiec zrobienie fajnego zdjecia nie bedzie wymagac jakis szczegolnych umiejetnosci.
    No to ja mam problemy, aby przy tak małej głębi ustawić ostrość na oko, potem przekadrować tak żebym miał kadr i GO jaką chciałem Trzeba zrobić to w ułamku sekundy, nieznaczne poruszenie aparatem w przód lub tył i już nam ucieka GO. Można wcześniej zmienić punkt ustawiania ostrości, tak aby nie trzeba było przekadrować, ale to też nie zawsze się sprawdza.

Domyślnie

Moja metoda na dzieci to obserwacja podczas zabawy, staram sie nie zwracac na siebie uwagi, bardzo przydatny jest tutaj zoom 70-200 bo pozwala mi podazac za nimi nie ruszajac sie z miejsca, a dalej to juz tylko baczna obserwacja i reflex.

Domyślnie

Nie ma to jednak jak kawalek dobrego swiatla i fajne tele. 70-200/4 @ 84mm, f4, 1/1000, ISO200:
    1D i obiektywy Canona

Domyślnie

We wnetrzu nie zawsze kolory wychodza pieknie. 50/1.4 @ f1.6, 1/160, ISO 640:
    1D i obiektywy Canona

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trucker Zobacz posta
    Moja metoda na dzieci to obserwacja podczas zabawy, staram sie nie zwracac na siebie uwagi, bardzo przydatny jest tutaj zoom 70-200 bo pozwala mi podazac za nimi nie ruszajac sie z miejsca, a dalej to juz tylko baczna obserwacja i reflex.
    zdecydowanie popieram twoje refleksje

Domyślnie

Mozna urzyc szybkiej stalkie szerokokatnej takiej jak 35/2, 30/1.4, 35/1.4, wtedy GO bedzie wieksza:
    1D i obiektywy Canona

Domyślnie

Temat dzieci jest mi bliski, wiec kolejna fotka w swietle zastanym:
    1D i obiektywy Canona

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no to ja tez sie pochwale:
    wciagnalem dzisiaj dziecko do zabawy z aparatem i statywem

i nawet mi corka pozniej zdjecie sama zrobila przy czym jak juz tatus pokazal gdzie nacisnac, to okazalo sie, ze coreczka ma cokolwiek ciezki palec na spuscie i poleciala cala seria
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 24-03-2007 o 00:45
    www albo tez flickr

Strona 7 z 97 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów