50/1.4 przymkniete o 2/3 stopa, bez post processing (oczywiscie nie cala twarz jest w GO, ale jedno oko jest i to wystarczy):
50/1.4 przymkniete o 2/3 stopa, bez post processing (oczywiscie nie cala twarz jest w GO, ale jedno oko jest i to wystarczy):
Ostatnio edytowane przez KKE ; 10-12-2006 o 00:44
1D i obiektywy Canona
1D i obiektywy Canona
No to ja mam problemy, aby przy tak małej głębi ustawić ostrość na oko, potem przekadrować tak żebym miał kadr i GO jaką chciałemTrzeba zrobić to w ułamku sekundy, nieznaczne poruszenie aparatem w przód lub tył i już nam ucieka GO. Można wcześniej zmienić punkt ustawiania ostrości, tak aby nie trzeba było przekadrować, ale to też nie zawsze się sprawdza.
canon | tylko zdjęcia pamiątkowe
Moja metoda na dzieci to obserwacja podczas zabawy, staram sie nie zwracac na siebie uwagi, bardzo przydatny jest tutaj zoom 70-200 bo pozwala mi podazac za nimi nie ruszajac sie z miejsca, a dalej to juz tylko baczna obserwacja i reflex.
Nie ma to jednak jak kawalek dobrego swiatla i fajne tele. 70-200/4 @ 84mm, f4, 1/1000, ISO200:
1D i obiektywy Canona
We wnetrzu nie zawsze kolory wychodza pieknie. 50/1.4 @ f1.6, 1/160, ISO 640:
1D i obiektywy Canona
Mozna urzyc szybkiej stalkie szerokokatnej takiej jak 35/2, 30/1.4, 35/1.4, wtedy GO bedzie wieksza:
1D i obiektywy Canona
Temat dzieci jest mi bliski, wiec kolejna fotka w swietle zastanym:
1D i obiektywy Canona
no to ja tez sie pochwale:
wciagnalem dzisiaj dziecko do zabawy z aparatem i statywem
i nawet mi corka pozniej zdjecie sama zrobilaprzy czym jak juz tatus pokazal gdzie nacisnac, to okazalo sie, ze coreczka ma cokolwiek ciezki palec na spuscie i poleciala cala seria
![]()