Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: SanDisk 1GB zwykła czy Ultra II do G5 -pilnie potrzebne :-)

Coś już napisał
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie SanDisk 1GB zwykła czy Ultra II do G5 -pilnie potrzebne :-)

Witam po dłuższej nieobecności.

Czytałem i przeglądałem to forum w celu uzyskania odpowiedzi i tak jak nic nie wiedziałem tak nadal nic nie wiem.
    Bardzo proszę o sprawdzone opinie na temat karty do G5 - czy jest różnica szybkości miedzy zwykłym SanDisk 1GB a Ultra II - tzn. czy aparat jest w stanie to wykorzystać.
    W poniedziałek musze zamówić karte więc zależy mi na szybkiej pomocy.
    dodam tylko, że:
    SanDisk 1GB - 280 zł
    Ultra II 1GB - 379 zł
    (może ktoś wie, gdzie taniej kupie Ultra II ?)

Pozdrawiam
    Michał
    .:: CANON G5 :: CF Lexar 128 MB :: SanDisk Ultra II 1GB ::.
    >>plfoto<<

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

różnica szybkości b. niewielka.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

G5 nie wykorzysta roznicy w szybkosci. Ale jesli chcesz kupic przyszlosciowo (np jakis 20D czy cos za rok, dwa ) - to lepiej kupic szybsza 8) .
    Ja tak zrobilem - mialem do wyboru Lexara 40x albo 80x z czego ten drugi 50zl drozszy ale moj 10D roznicy w predkosci miedzy nimi nie wykorzysta... ale pewnie kiedys zmienie body wiec kupilem szybsza o grosze tansza

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Ale jesli chcesz kupic przyszlosciowo (np jakis 20D czy cos za rok, dwa ) - to lepiej kupic szybsza
    chyba sie nie oplaca kupowac przyszlosciowo elektroniki :-), bo za rok, dwa te karty beda po 40 zl :-) albo taniej

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Jac ma racje. Przyszłościowo to można mieszkanie kupic ale nie pamięć.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezner
    Jac ma racje. Przyszłościowo to można mieszkanie kupic ale nie pamięć.
    Taaa... za np 2 lata karta pamieci tego typu moze byc 400zl tansza... a mieszkanie moze byc np 40000zl tansze albo drozsze... no nie wiem co sie bardziej oplaca w tym panstwie dziwnych podatkow

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Taaa... za np 2 lata karta pamieci tego typu moze byc 400zl tansza... a mieszkanie moze byc np 40000zl tansze albo drozsze... no nie wiem co sie bardziej oplaca w tym panstwie dziwnych podatkow
    nie, z mieszkaniem to chodzi o to ze kupujac przyszlosciowo jesli sie jest we dwoje, to sie planuje ze bedzie 'nas' troje albo czworo albo... i kupuje sie przyszlosciowo czyli trzy pokojowe albo cztero, wprzypadku mieszkania to metraz jest wazny a nie cena :-), no moze cena tez troszeczke :-):-) ale to juz NTG wiec z mojej strony EOT

Kraken
    Guest

Domyślnie

Ja bym kupil tansza.
    Za rok, dwa beda jeszcze wieksze pamieci, jeszcze szybsze. Roznicy w zapisie kart 40x - 80x nie widac nawet na szybkich aparatach, tzn to nie jesyt roznica kwadratowa...
    Np. pamieci 40x 1gb Pretec, powszechnie uwazanej za wolna w D20 robiac jpeg'i nie da sie rady zapchac praktycznie. Roznica jest natomiast w odczycie.
    Ale nie taka, ze sie wariuje.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kraken
    Np. pamieci 40x 1gb Pretec, powszechnie uwazanej za wolna w D20 robiac jpeg'i nie da sie rady zapchac praktycznie.
    To zacznij robic RAWy 8)

Kraken
    Guest

Domyślnie

No wlasnie robie rawy z dodatkowym jpg.
    A w/w Sandisk (zwykly) jest bardzo szybki, szybszy niz zwykly Pretec i Kingstone. nie uzywam go mimo wszystko bo nie widze go w czyniku pcmia. Wiem ze sa szybsze karty, ale tu chodzi o cene. Pozatym Rawy w g5 to traci fetyszyzmem...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów