Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Fotografia sportowa

Dopiero zaczyna

Domyślnie Fotografia sportowa

Nie wiem czy daję ten temat w dobrym forum.

Czy zna ktoś może linki do galerii polskich fotografów fotografujących sport? Interesuje mnie ten temat, ale męczy mnie oglądanie miniaturek na stronach agencji fotograficznych.

Próbowałem coś znaleść samemu, ale bez sukcesów.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

sport do tosc szeroki pojęcie

usciślij

Początki nałogu

Domyślnie

Dokładnie - co dyscyplina to inne aspekty. Inaczej fotografujesz tenis, inaczej F1. Sprecyzuj pytanie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Co to znaczy "sprecyzuj"? Mało precyzyjnie się określiłem?

Jakby chodziło mi o fotografie skoczków narciarskich robione pod słońce Nikonem D2X to bym napisał, że chodzi mi o fotografie skoczków narciarskich robione pod słońce Nikonem D2X.

Skoro napisałem, że chodzi mi o sport to znaczy, że chodzi mi ogólnie o sport - bez względu na to czy jest to pływanie synchroniczne, czy biegi na orientację.

Jedyne, co można sprecyzować to to, że chodzi mi o naprawdę DOBRĄ fotografię sportową - nie jakieś wypociny byle amatorów, robione Ixusem z trybun (bo takie to ja potrafię robić), tylko solidny kawałek fotografii, na którym można się wzorować. Najlepiej, jakby to byli polscy fotografowie, za jakichś World Press Photowców dziekuję, bo to inne realia.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Twoje lekkie oburzenie nie jest absolutnie uzasadnione. Bo chodziło o uściślenie chociaz rodzaju sportu nie mówiąc juz o dyscyplinie

bo ja np zaproponuje ci cos takiego http://www.autoklub.pl/fotograf,,,galerie.html?

i co ? zainteresowało cie choć troche ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak, zainteresowało... zaskoczony?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DamianPa Zobacz posta
    Tak, zainteresowało... zaskoczony?
    Przemiła atmosfera

No ok, możesz też rzucić okiem na www.s24.pl Masz tam fotki od piłki noznej po gimnastyke artystyczną.

enjoy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Atmosfera jak atmosfera - po prostu nie przypuszczałem, że dla kogoś "sport" może być mało precyzyjnym określeniem gatunku i będzie ode mnie wymagał, żebym podał do tego konkretną dyscyplinę sportu, kolor stroju i przynależnośc klubową ;-)

Co do s24.pl - napisałem, że szukam GALERII fotografów sportowych, nie serwisów informacyjnych... czy to również powinienem bardziej uściślić, bo już na samym początku się tutaj pogubiłem? ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

No ok, rozumiem, ale każdy sport to zupełnie inna bajka, inny sprzęt, inna specyfika, a co się z tym wiąże - inne koszta. Nie potrzebujesz szkieł 2,8 żeby fotografować wyścigi samochodowe, ale na hali przy "polskich realiach" jeśli chodzi o oświetlenie, to będzie ci ciężko. Zresztą chyba o tym wiesz.

Ok, myślałem że skoro na s24.pl część galerii jest podpisana to to wystarczy, no ale trudno.

Pewno znowu mi się dostanie, że prosiłeś o "najlepiej polskich" fotografów, ale może to cie zainteresuje

http://www.sportsshooter.com/member_index.html

smacznego

Dopiero zaczyna

Domyślnie

SportsShootera znam, ale... no właśnie - nie ma tam żadnego polskiego fotografa :neutral:

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów