po prawej od głównego tramwaju jest ok, ale z lewej strony jako tam nienaturalnie... Ogólnie bardzo fajnie, ale chyba oryginał*z plfoto bardziej mi podchodzi![]()
po prawej od głównego tramwaju jest ok, ale z lewej strony jako tam nienaturalnie... Ogólnie bardzo fajnie, ale chyba oryginał*z plfoto bardziej mi podchodzi![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Fajne - ma taki jakiś ekspresyjny wyraz
Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić - co jest zarówno na + jak i na - to wydaje mi się, że powinieneś przy zdjęciach gdzie GO robi się w PS, stwierdzić czy dane zdjecie nadaje się pod 'nienaturalną GO'. To które prezentujesz, IMHO jest odpowiednie do tego i z tego czerpie się jego 'urok', ale z drugiej strony jeśli to zdjecie miałoby 'iść za realne' - to nic z tegoWidać, że jest robione i tyle.
Dla przedstawienia pewnych środków wyrazu - jest dobre, ale dla realności nie. Możliwe, że zestawione z serii z ujeciami o różnej tematyce, ale utrzymanej kolorystyc i efekcie tej nienaturalnej GO - byłoby lepsze![]()
5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...
Dla mnie OK - warto bylo posiedziec.
Pozdrawiam
Sz.
Nicechoć widać, że fake GO.To może zaiwestuj w obiektyw TS?
![]()
10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.
85sunrise.com
raczej nad ps - 10-22 przy najjasniejszym swietle 3.5 niemialby szans na takie GO, musialby chyba miec 1.4![]()
EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
www.djmal.pl
http://digart.img.digart.pl/data/img...ad/1432777.jpg
tutaj przyklad moj z wielkiego formatu. bledow wszystkich jestem swiadomy - ucze sie.
pozdrawiam
Martin Gorczakowski
mnie się bardzo podoba pod jednym zastrzeżeniem, krzywizna perspektywy, wiem że to twój środek wyrazu, ale mz o błąd w sztuce, wszystko co pionowe powinno trzymać się pionu, po to wymyślono obiektywy z shiftem, lub możliwość korekty w dużym formacie na mieszku, by trzymać się pewnych zasad...
mz fota by nie straciła gdyby tramwaj był prosty, rozumiem fascynacje szerokim kątem przez którą sam przechodziłem, ale źawsze korygowałem (przynajmniej piony) w PSie...
pozdrawiam
ps fake Go bardzo udana![]()
zawsze jestem pod wielkim wrazeniem umiejetnosci MMM ale tym razem musze powiedziec ze mi sie nie podoba :/ gdzies pokazywales HDR z PKS i to bylo bomba ale ten myk z tramwajami jest poprostu slaby... slaby jak na MMM :-) raz ze niebo ma jakies zwalone kolorystycznie przejscia, dwa ta GO jest jakas taka odpychajaca no i tramwaje dziwnie wygladaja zwlaszcza przod tego pierwszego z lewej strony... reasumujac stac Ciebie Marek na wiecej :-)