Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Halemba.

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

święty spokój i pomoc to jest teraz potrzebne rodzinom zabitych górników a nie żałoba narodowa którą ostatnio się szafuje na prawo i lewo bo z całym szacunkiem dla zabitych górników w czym ich śmierć jest narodowa bardziej od śmierci ludzi na ulicach czy zginie jeden czy dziesięciu górników różnica jest tylko w ilości osób które po nich płaczą i ilości rodzin które tracą ojca dla pojedyńczej rodziny jest to taka sama tragedia i choć mi ich żal i górników i ich rodzin i modlę się za nich to ogłaszanie żałoby narodowej jest tylko i wyłącznie zagrywką polityczną

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

est tylko i wyłącznie zagrywką polityczną
    Podbijaniem sobie sondazy, politycznym biciem piany. Zgadzam sie z Toba. Niestety nasz rzad porzuca patetycznymi slowami, poszczerzy zeby przed kamera, a jak sprawa ucichnie to wysra sie na to podcierawszy sie smutkiem rodzin zmarlych. Za jakis miesiac wszyscy dalej beda mieli w dupie ludzkie zycie i nikt nie zajmie sie bezpieczenstwem na kopalniach, co najwyzej powolaja kolejna komisje sledcza (zeby ziomale mieli nowa fuche), ktora przez kwartal bedzie w mediach bila piane, znajdzie naiwniaka ktorego sie uwali i wszystko wroci do "normy", tj codziennosci, bez poprawy warunkow pracy. Ot taka nasza szara (od wegla) rzeczywistosc.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie żałoba narodowa

witam... żałoba narodowa.... Kaczorek wprowadził żałobę narodową... drugi raz w tym roku. Włączam radio, telewizor, otwieram onet, wp, interię, allegro! i wszędzie temn czarny kolor, smutek, przygnębienie i ogólny płacz... jest mi żal tych górników i ich rodzin i wolałbym aby do takich wypadków nigdy nie dochodziło. Kaczucha w oczywisty sposób nadużywa przywileju wprowadzania żałoby narodowej i myślę, że tym samym wykorzystuje daną mu chwilę aby ugrać jeszcze procencik w nadchodzących wyborach drugiej tury. Po włączeniu radio czy telewizora mam wrażenie, że prowadzący mają dziś na celu wprowadzić słuchaczy i telewidzów w stan permanentnego płaczu... Wyłączyłem to wszystko i puściłem sobie muzyczkę.... nie mogłem zdzierżyć tego nastroju.... Ani on nie pomoze górnikom, ani ich rodzinom... Jeśli mam być szczery to myslę, że w myśl zasady wprowadzania żałoby narodowej trzeba by ją wprowadzac raz w miesiącu w okolicach wypłat marnych wynagrodzeń górników pracujących jak i tych na rencie spowodowanej uszczerbkiem na zdrowiu po kopalnianym wypadku. Nie lepiej mają się inne grupy zawodowe w Polsce... Dlaczego nikt już nie pamięta zdarzeń przed sejmem w ubiegłym roku gdzie tych samych górników rozpedzano pałami i gumowymi kulami? Jakaż nieszczerość i obłuda panuje tam an górze, na szczycie ledwo widzialnym z samego dołu (spróbuj Pan spojrzeć w dół z 10 piętrowca - ludzie jak mrówki - samochody ja matchboxy). Rząd nic nie zrobił dla poprawy górniczego stanu a przede wszystkim bezpieczeństwa.... rachunek z tej tragedii jest prosty: 70 mln złotych = (a nawet nie) życiom 23 górników.... czysta matematyka.... a teraz w obliczu tego co sie juz stało nasi kochani zafajdani politycy wykazują dobroduszność, chojność i chyba tylko oni wiedzą co jeszcze i jak to można by nazwać.... Żałoba narodowa tak naprawdę trwa od opublikowania wyników wyborów do Sejmu i Senatu w 2005 roku... i oby trwała jak najkrócej...
    ech... wkurzyłem się tym wszystkim.... a najgorsze jest to, że na poziomie 1030 metrów ratowano a raczej starano się dostać do ciał (szanse wydobycia żywych od początku nie sięgały 10 %) a kilkaset metrów wyżej trwały prace i inny górnicy narażali życie.... Czarne złoto przerodziło się w czarną śmierć....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Kaczucha w oczywisty sposób nadużywa przywileju wprowadzania żałoby narodowej i myślę, że tym samym wykorzystuje daną mu chwilę aby ugrać jeszcze procencik w nadchodzących wyborach drugiej tury
    Po trupach do celu. Czysta gra na uczuciach; pod MASKĄ oczywiście.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W jeden weekend przed świętami ginie w wypadkach na drogach więcj osób niż w tym wypadku w kopalni, ale jakoś Kaczory ani telewizja nie robią wtedy żałoby narodowej.
    Specjalne wydania programów informacyjnych, prezenterki na czarno i ze smutnym, pełnym cierpienia i wrażliwości wyrazem twarzy, debaty z udziałem rodzin i górników którzy przeżyli podobne wypadki etc.
    Jeden wielki medialny spektakl, jedna wielka wielka żenada.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kaczorek akurat biedny był: telewizja, radio, onety, wp najpierw wprowadziły żałobę i powstał pewien szantaż moralny, by wprowadzić żałobę narodową. Owszem, źle że wprowadził, bo uległ presji medialnych terrorystów. Ale winą prędzej obarczyłbym żądne sensacji media.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Kaczorek akurat biedny był: telewizja, radio, onety, wp najpierw wprowadziły żałobę i powstał pewien szantaż moralny, by wprowadzić żałobę narodową. Owszem, źle że wprowadził, bo uległ presji medialnych terrorystów. Ale winą prędzej obarczyłbym żądne sensacji media.
    Tomek... prosze... media wprowadzaja zalobe przy byle okazji i jakos nigdy nie bylo to pretekstem do oglaszania zaloby narodowej.

a swoja droga, jakby Kurduple przejmowaly sie presja mediow to juz dawno sp... by do Ekwadoru. przy czym akurat szkoda mi Ekwadoru
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Tomek... prosze... media wprowadzaja zalobe przy byle okazji i jakos nigdy nie bylo to pretekstem do oglaszania zaloby narodowej.
    Oj, nie przy "byle". Od czasu śmierci papieża pamiętam chyba tylko raz, kiedy Joe Monster był na szaro ;-) Ale nie pamiętam dokładnie z jakiej okazji.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Oj, nie przy "byle". Od czasu śmierci papieża pamiętam chyba tylko raz, kiedy Joe Monster był na szaro ;-) Ale nie pamiętam dokładnie z jakiej okazji.
    no to Wybiorcza w miedzyczasie byla czarna przy jakis 10 okazjach
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no to Wybiorcza w miedzyczasie byla czarna przy jakis 10 okazjach
    No właśnie kurde "nie wydaje mnie się"

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów