Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Wątek: 30D+Tamron 17-50 -czy ktoś ma jakieś doświadczenia

Widok wątkowy

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Popracuj nad technika. Kluczem do poprawnego technicznego wykonania zdjecia jest zrozumienie jak dziala puszka i jej komponenty. Dlaczego warto ostrzyc na kontrastowe elementy i dlaczego nie poostrzysz sobie na elementy gdzie nie ma kontrastu. W przypadku twarzy postaraj sie zlapac ostrosc na oko tzn. nie chodzi mi ze tak mniej wiecej na oko ze jest ostre ale na oko foconej twarzy lub wzglednie na brew. Jak przeczytales podany link to juz co nieco powinno Ci sie rozjasnic w Tym temacie. Pamietaj ze przy dziurze 2.8 i przykladowo na ogniskowej 17mm GO jest bardzo mala wiec sie moze okazac ze z foconego obiektu tylko czesc jego jest ostra ta ktora znajduje sie w zakresie GO. Odnosnie szkiel Canona to AF jest ciutke bardziej przewidywalny i pewniejszy chociaz ja do swojego Tamrona nie moge miec zastrzerzen. Jeszcze nie zdarzylo mi sie aby wywinal mi numer strzelajac ostroscia w kosmos. Takze nie bede wiecej zrzedzil. Nie odrazu Rzym spalono...eee Krakow zbudowano...eee... jakos tak tam w tym stylu.
    Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 26-01-2007 o 23:47
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Uprawnienia umieszczania postów