Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Wątek: 30D+Tamron 17-50 -czy ktoś ma jakieś doświadczenia

Mieszany widok

Awatar simono
    Miasto
    KRAKÓW

Domyślnie

Witam, uzywam kompletu 30D + 17-50 + stary 28-75. W przeciwienstwie do poprzedniej puszki (300D) sprawuje sie wysmienicie. Ostrzy w cel - nie to co 300D gdzie punkt ostrosci to byla loteria. Mam sztuke od Cichego . Wieczorem zrobie jeszcze test na tablicy 17mm na 2,8.

pzdr.
    simono
    EOS 5D | TAMRON 17-50 F/2.8 XR DI II |CANON 24-70 F/2.8L| CANON 35 F/1.4L |CANON 70-200 F/4L

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simono Zobacz posta
    Wieczorem zrobie jeszcze test na tablicy 17mm na 2,8.

pzdr.
    simono
    Nie rób testu na tablicy tylko zrób zdjęcie czego oddalonego więcej niż 2,3metry na 17/2.8. Wtedy powinien Tobie wyjśc piękny FF

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nie rób testu na tablicy tylko zrób zdjęcie czego oddalonego więcej niż 2,3metry na 17/2.8. Wtedy powinien Tobie wyjśc piękny FF
    Weź tylko pod uwagę że przy 17mm/2.8 odległość 5,4m to hiperfokalna.

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simono Zobacz posta
    Witam, uzywam kompletu 30D + 17-50 + stary 28-75. W przeciwienstwie do poprzedniej puszki (300D) sprawuje sie wysmienicie. Ostrzy w cel - nie to co 300D gdzie punkt ostrosci to byla loteria. Mam sztuke od Cichego . Wieczorem zrobie jeszcze test na tablicy 17mm na 2,8.
    tez mam sztuke od cichego

aptur co masz na myśli, znaczy ze wszystko co jest dalej niz 2,3 m obarczone jest u Ciebie FF ?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    tez mam sztuke od cichego

aptur co masz na myśli, znaczy ze wszystko co jest dalej niz 2,3 m obarczone jest u Ciebie FF ?
    Standardowe onanistyczne testy na FF/BF za pomocą focus charta nie są IMO wiarygodne jesli chodzi o tamrony. One wtedy ostrzą najczęściej prawidłwo Po prostu wystaczy zrobić zdjęcie czegoś oddalonego więcej niż 2,3 metry na 17/2.8 i będzie wszystko jasne.

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

jesli chodzi tylko o 17mm/2,8 to daloby sie z tym jakos zyc, ale w 350d mialem tak ze wraz z zwiekszaniem kąta praktycznie od 35mm w dół było coraz gorzej i to nie tylko przy f2,8 przy większych wartościach przesłony również, trzeba było ostrzyć na 50mm blokada ostrości i zjazd w dół

Uprawnienia umieszczania postów