Strona 4 z 20 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 191

Wątek: studniówka - czyli co, jak i za ile..?

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

wsumie nie trzeba cały czas focic hyhy ja w zeszłym roku robiłem studniówke swojej byłej klasie i poprosili mnie o zdjęcia klasowe za ktore mi płacili ale ja od siebie dołozyłem im zdjecia z całej imprezy, a oni mnie ugoscili trunkami %% :} i dobrym żarłem ogólnie było wypas. Wsumie powinna to wtedy być moja studniówka ale jakos tak wyszło hyhy ale bawiłem sie swietnie. Zdjecia robiłem do jakies 24 z przerwami a potem 6 godzin zabawy wiec miałem darmową studniówke własciwie połączoną z zarobkiem mi to pasiło. Ale z drugiej strony jednak w tym roku mam swoją już oficjalną studniówke i jakos mi sie nie widzi robić na niej zdjęcia. Wkoncu chce chociaz raz stanąć po drugiej stronie obiektywu ... szkoda tylko ze nie bedzie przed jakim obiektywem stanąć bo chyba moja szkoła nie bierze fotografa. Załatwiłem to thorinowi ale niestety sknerusy nie chcą dać zarobić chłopakowi z bierunia :}

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Adamek, uwierz mi, focenie będzie dla mnie najlepszą zabawą ;-)
    ostatnio byłem na ślubie kumpla i też mnie poprosił o kościół i plener, ale tak sie rozpędziłem, że ok 22-giej żonka sie wkurzyła i pojechała do domu a byłem tylko na kolegi weselu, zostaw sprzęt i baw sie bo to 1raz w życiu

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

coraz bardziej sknerują a coraz więcej wydają na sale,żarło, kapele i suknie po kilka setek i droższe;(

Domyślnie

Sknerują... ale jak dostaną indexy z fotkami to mało się nie posikają zeby zdjęcia zamówić. Nie powinno podawać się żądać za zdjęcia przed ich wykonaniem, bo to źle działa na ludzi. Jeżeli ludzie widzą siebie na zdjeciach to zawsze chętnie kupują.
    Najpierw trzeba zostać wynajętym do robienia fotek na 100dn, trzeba podac ile co się robi, ale cen odbitek już nie trzeba podawać, gdyż to odstrasza, no chyba, ze zapytają, ale zdarza się nierzadko, ze nie pytają... uff zdanie wielokrotnie złożone wyszło .
    ArturJB
    www.artur.jb.prv.pl
    Canon A420 + dSLR Nikon z osprzętem

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturJB Zobacz posta
    Sknerują... ale jak dostaną indexy z fotkami to mało się nie posikają zeby zdjęcia zamówić. Nie powinno podawać się żądać za zdjęcia przed ich wykonaniem, bo to źle działa na ludzi. Jeżeli ludzie widzą siebie na zdjeciach to zawsze chętnie kupują.
    Najpierw trzeba zostać wynajętym do robienia fotek na 100dn, trzeba podac ile co się robi, ale cen odbitek już nie trzeba podawać, gdyż to odstrasza, no chyba, ze zapytają, ale zdarza się nierzadko, ze nie pytają... uff zdanie wielokrotnie złożone wyszło .
    Tylko co zrobić - jak powiedzą ze chcą fotki na płycie i ze odbitek nie chcą bo sobie sami kiedyś zrobią.
    PS:
    Jak wiadomo zawszę są problemy z zebraniem kasy od takiej dużej grupy osób.
    Nawet jeśli foci się jedną klasę czyli jakieś 25-27 + każda z osoba towarzyszącą.
    Płytka z fotkami dla każdego po 20zł to chyba uczciwa kwota w niewielkich miastach (~`500-600zł z imprezki)od 1 klasy oczywiście.
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 20-12-2006 o 18:46
    5D + L

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

No tak... a partnerka (chyba, ze wolisz długą białą eLkę)?
    O tak, zdecydowanie :-D

PS. Nie uważasz, ze drogi sprzęt w połączeniu z %, najczęściej czterdziestoma to może nie byc dobre rozwiazanie?
    Nie mam obaw o to z prozaicznego powodu - nie piję :-)

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Tylko co zrobić - jak powiedzą ze chcą fotki na płycie i ze odbitek nie chcą bo sobie sami kiedyś zrobią.
    Jeszcze większe chamstwo widać, gdy klasa chce kupić TYLKO JEDNĄ płytę, tłumacząc się, że reszta osób sobie przegra

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Płytka z fotkami dla każdego po 20zł to chyba uczciwa kwota w niewielkich miastach (~`500-600zł z imprezki)od 1 klasy oczywiście.
    Po wielu wydarzeniach w szkole okazało się, że zrobię tę studniówkę charytatywnie. Przynajmniej zdobędę doświadczenie i wiele osób dowie się o mnie jako o fotografie.
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Po wielu wydarzeniach w szkole okazało się, że zrobię tę studniówkę charytatywnie. Przynajmniej zdobędę doświadczenie i wiele osób dowie się o mnie jako o fotografie.
    Tak tez można - zobaczę co u mnie wypali.
    Nawiasem mówiąc też zależy mi na wkręceniu się w temat - Później to procentuje.
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 20-12-2006 o 22:17
    5D + L

Domyślnie

Arek Piekrarz - kto się dowie? Uczniowie; twoi koledzy i koleżanki? Oni w dupie to mają, a jezeli wiedzą ze sie tym zajmujesz to i tak do ciebie przyjdą jezeli beda potrzebować fotografa. Nauczyciele; Oni się będą dziwić, pomyślą sobie co za dziwak, zamiast sie bawić to lata z aparatem. Dziewczyna? Jeżeli zamierzasz isc z partnerką na studniówkę to powiedz jej o swoich zamiarach. Nie zdziw sie jeżeli zrezygnuje. Jeżeli pojdzie to moze mieć również mieszane uczucia, od pogady, poprzez wścekłośc az po żal a nawet wstyd ze z Tobą poszła. PAMIĘTAJ - ludzie są tylko ludźmi. Doświadczenie zawsze możesz zdobyć, studniówki drugiej raczej miał nie będziesz
    Nie chce zebys pomyslał sobie ze pisze to zeby ci w jakis sposob dokuczyć. Absolutnie nie. Piszę jak kolega koledze. W tym roku tez mam 100dn i nie wyobrażam sobie tego ze bym sie nie pobawił. Pamiętaj, czasem mozna być po tej drugiej (czyt. pierwszej ;-) ) stronie obiektywu.
    Jeżeli masz ochotę na ten temat dłużej pogadać zapraszam na priv (gg1874145)
    ArturJB
    www.artur.jb.prv.pl
    Canon A420 + dSLR Nikon z osprzętem

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Witam
    Ja może ciut odświeżę temat ale z troszkę innej strony .
    Chodzi mi o taką wstępną technikę zdjęć.

Czy zdjęcia bez lampy błyskowej by na takiej imprezie wypaliły? i jakby wygladały w praktyce (np te z poloneza, gdzie zazwyczaj jest jeszcze włączone światło) - jak byśmy mieli np 5D max ISO i jasna stałka typu 50 /1.4
    Czy ktoś robił tego typu fotki bez lampy czy raczej nie są one dobre?
    A jeśli tak to może ktoś podrzucić jakieś sample?
    Ostatnio edytowane przez Makudonarudo ; 25-08-2007 o 21:00

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Uważam że wszystko zależy od sali. Bawiłem się na paru studniówkach (nie jako fotograf). I muszę powiedzieć że widziałem sale bardzo jasne i bardzo ciemne. Na mojej studniówce to akurat max iso i f/1.4 to by nawet nie pomogło.

Strona 4 z 20 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów