Strona 17 z 20 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 191

Wątek: studniówka - czyli co, jak i za ile..?

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

w pierwszy piątek lutego również focę 100dniówkę i dogadaliśmy się na:

23zł od osoby gdzie w sklasie jest 26 osób.

Jedno zdjęcie grupowe 23x15 + płytka CD bez nadruków okładek i inny pierdów.

Z tym że później muszę jakiegoś ucznia zgarnąć by mi pomógł powybierać swoją klasę z tłumu bo będzie tam się bawiło 5 klas no a ja pstryykam jedną...
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta

Z tym że później muszę jakiegoś ucznia zgarnąć by mi pomógł powybierać swoją klasę z tłumu bo będzie tam się bawiło 5 klas no a ja pstryykam jedną...
    może ich oznakować jakoś:-D
    powaznie niech kolorowe kotyliony poprzypinaja, bo mętlik się zrobi spory.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Moja szkoła miała tak na studniówce w piątek/sobotę - mieliśmy takie kolorowe kokardki do przypięcia. I pozdrawiam w****.. zdenerwowaną panią z 5dII ;]

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    może ich oznakować jakoś:-D
    powaznie niech kolorowe kotyliony poprzypinaja, bo mętlik się zrobi spory.
    Proponwałem... uczniowe głowa do góry i nitk nie chciałbyć "oznaczony".
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

uzyj nowej Picasy - rozpoznawanie twarzy daje rade

Domyślnie

W moim przypadku wszyszlo to tak http://tryton.centrum.gliwice.pl/gal...wka/index.html

Warunki oswietleniowe tragiczne. Wystarczy popatrzec, oswietleniem byly zyrandole ze znacznymi ubytkami zarowkowymi z jednej strony, z drugiej natomiast dwa bardzo mocne swiatla, czerwone i zielone. 5 zl za plytke z malymi zdjeciami, potem 1 zl za odbitke 10x15 z pozadnego labu.

pozdr. T.
    Ostatnio edytowane przez tomaszt81 ; 03-02-2010 o 19:00 Powód: zrobilem blad ortograficzny. Do czego to doszlo :|

Początki nałogu

Domyślnie

Dostałem propozycję od znajomych sfotografowania dwóch klas na studniówce jako dodatkowy fotograf - klasy mało liczne, nie więcej niż 20 osób każda.

Nigdy tego nie robiłem i zastanawiam się, czy warto się na to w ogóle porywać z 450D, 30mm f/1.4 i off-shoe 430EX II ? Chodzi głównie o zdjęcia zabawy, portrety par oraz zdjęcia grupowe. Na pewno wziąłbym za to jakieś mniejsze pieniądze - ze względu na fakt, iż to mój pierwszy raz oraz że poprosili mnie o to znajomi
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Domyślnie

@ panmateusz
    Nie liczyłbym na AF 450D do zdjęć z tańca, ale patrząc na Twoją stopkę ...
    Jako dodatkowy fotograf nie masz nic do stracenia. To chyba najlepsza okazja do nabrania wprawy.
    Co do cen, to nie bawił bym się w xx zł od osoby przy studniówkach/komuniach, bo się zaczynają cyrki (ten nie weźmie, tamten se przegra). Cena za usługę i niech się dzielą kosztami.
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Początki nałogu

Domyślnie

Jakąś wprawę na pewno mam (od roku fotografuję w klubach), nigdy też nie miałem problemów z AF w 450D przy wykorzystaniu pomocniczego światła AF w 430EX II, więc na prawdę dziwi mnie to co napisałeś na ten temat. Bardziej obawiałbym się AF w Sigmie. 30mm to nie za wąsko? Nie przeszkadza mi ta ogniskowa, mimo że preferuję ultra szerokie kąty, jednak f/1.4 robi swoje
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Domyślnie

Bardziej miałem na myśli zestaw który podałeś 450D + sigma. Off-shoe i wspomaganie AF jakoś ciemno to widzę (chyba, że się mylę to sprostujcie). Skoro focisz w klubach to dobrze wiesz co potrzebujesz bo warunki mogą być zbliżone.
    30mm jako podstawowe szkło spokojnie da radę, ale weź coś szerszego(kita, tamiego 17-50). Co do jeszcze szerszych szkiełek to trzeba wiedzieć jak ich użyć. Z niektórych galerii widać, że UWA zwalniają z myślenia i nie trzeba się już zastanawiać nad kadrowaniem bo i tak wszystko "aparat obejmie".
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Strona 17 z 20 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów