Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 191

Wątek: studniówka - czyli co, jak i za ile..?

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Ja też poproszę

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia, Gnieżdżewo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    ...moge na priva dac link do nich
    Jako, że śledzę cały wątek to również poproszę o linka do tych zdjęć.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    To kwestia skali i standardów, a co za tym idzie ceny... W Warszawie mają 5D, w średnich miastach 30D, w małych 400D, na prowincji 8000X (nie wiem czy coś takiego jest...). Jak widać, im więcej zer, tym słabszy sprzęt. Trochę uogólniam, ale mniej więcej tak jest.
    no ja w Wadowicach, a to 20-tys mieszkańców więc powinienem 8000x focić. badacz rynku sprzętowego...?? ogólnie to nie rozumiem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ja też o link poprosze
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 04-02-2008 o 22:13 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

W takim razie, też prosiłbym o namiary na zdjęcia z tej studniówki.
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

badacz rynku sprzętowego...?? ogólnie to nie rozumiem
    A co tu jest do rozumienia. Mniej więcej tak jest. Mieszkam w mieście (Łuków), które ma ok. 35 tys. Tutaj standardem są 350D/400D, nikony d200, 10D-30D (rzadko). W Siedlcach (80 tys.) jest mniej więcej podobnie, ale poprzeczka idzie w górę i zdarzają się 5D i lepsze nikony/fuji. Jednak już w Rykach (do 10 tys.) są fotografowie, którzy robią kompaktami lub czymś niewiele lepszym. Nie jest to zasada, bo przecież i gdzieś w małej miejscowości może mieszkać ktoś z 1D. To też przekłada się na ceny.

A o linka do tych fotem też poproszę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

dzis dostalem zdjecia z 100dniowki od "pro" fotografa ........1460 porazek;D(tyle odal zdjec)
    normalnie plakac sie chcialo -taka amatorszczyzna ze ....moge na priva dac link do nich
    i ja chętnie zobaczę
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    A co tu jest do rozumienia. Mniej więcej tak jest. Mieszkam w mieście (Łuków), które ma ok. 35 tys. Tutaj standardem są 350D/400D, nikony d200, 10D-30D (rzadko). W Siedlcach (80 tys.) jest mniej więcej podobnie, ale poprzeczka idzie w górę i zdarzają się 5D i lepsze nikony/fuji. Jednak już w Rykach (do 10 tys.) są fotografowie, którzy robią kompaktami lub czymś niewiele lepszym. Nie jest to zasada, bo przecież i gdzieś w małej miejscowości może mieszkać ktoś z 1D. To też przekłada się na ceny.

A o linka do tych fotem też poproszę.
    czyli te miasta zamknięte i nie można z nich wyjechać choćby te 100km i focić poza nimi...?? chodzi o przekładanie się na ceny...

acha, mieszkam w mieście Wadowice (20-tys mieszk.) i nie liczę ile jakich aparatów jest w okolicy bo mnie to nie obchodzi...
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 06-02-2008 o 00:46

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

dzis dostalem zdjecia z 100dniowki od "pro" fotografa ........1460 porazek;D(tyle odal zdjec)
    normalnie plakac sie chcialo -taka amatorszczyzna ze ....moge na priva dac link do nich
    Można prosić o linka ?
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

czyli te miasta zamknięte i nie można z nich wyjechać choćby te 100km i focić poza nimi...?
    Teraz to ja nie rozumiem Pewnie, że można, ale nie o to tutaj chodzi.

acha, mieszkam w mieście Wadowice (20-tys mieszk.) i nie liczę ile jakich aparatów jest w okolicy bo mnie to nie obchodzi...
    Wolna wola, jak mawiał Augustyn... Jak dla mnie nie liczenie się z tym, co ma ktoś inny (w przypadku usług foto) to błąd i lekceważenie konkurencji. Dla klientów to ważne, jeśli się wspomni o kilku dodatkowych "zaletach" sprzętowych. Ale wracając do meritum. Pamiętam jak kolega opowiadał o kupnie 300D. To był szmat czasu temu i dał z 4 tys. Był to jeden z pierwszych tego typu sprzętów w okolicy. Zwrócił się w pół sezonu, jak nie szybciej. Po dokupienia gripa to była potęga. Ludzie na weselach podchodzili i dotykali jak jakiejś relikwii. Teraz 350 to poniżej standardu... Ale chodzi mi o coś innego - różnice sprzętowe to wymóg konkurencji - im większe miasto, tym jest ina większa, a więc i standard wyższy, i cena. Jak pisałem, to uogólnienie, ale mniej więcej tak jest.
    Z usługami foto jest jak z markami samochodów - można kupić fiata 126p (czyli tego 8000x), jak i forda (400D) lub mercedesa (30D). Na prowincji bardzo trudno spotkać mercedesa .

przeciez i tak co 2 osoba wezme ze soba powershota czy cos i sama sobie zrobi zdjecie jakie tam chce
    I wyjdzie im 1 zdjęcie na 10. Przeglądałem ostatnio dokonania jednej takiej "uczestniczki" (robione olympusem 550). W miarę dobre technicznie mogę policzyć na palcach 1 ręki. Reszta rozmyta, kolory przekłamane, ziarno i wiele innych grzechów, jakie zwykle popełniają kompakty (te lepsze z zoomem x10 też).

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Przyjedz do Kalwarii Zebrzydowskiej to zobaczyssz jakie tam maluchy gonią....

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów