Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 191

Wątek: studniówka - czyli co, jak i za ile..?

Bywalec

Domyślnie

@milcze, mieszkamy w takim, a nie innym kraju. już nie jeden próbował podnieść tą społeczność do pionu, ale nikomu się to nie udało i (prawdopodobnie) nigdy nie uda. szkoda słów i czasu na takie wywody.

jedyne co można w tej sytuacji zrobić to albo zaakceptować tego typu praktyki (wiem, że nie jest łatwo), albo wierzyć w to, że rynek (potencjalni klienci) zweryfikuje szarą strefę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez trzeszcz6 Zobacz posta
    za mniej niż 30 zł od pary bym nie zrobił. Co do zdjęć klasowych myślę że 100-150 zł było by spoko
    pozdrawiam
    zależy jeszcze w jakim regionie mieszkasz. sądząc po informacji wyświetlonej w Twoim profilu - spoko, ale postaw się na miejscu tych, którzy mieszkają w biedniejszych częściach kraju.
    Ostatnio edytowane przez root ; 10-01-2010 o 16:45 Powód: Automerged Doublepost
    :}

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez root Zobacz posta
    zależy jeszcze w jakim regionie mieszkasz. sądząc po informacji wyświetlonej w Twoim profilu - spoko, ale postaw się na miejscu tych, którzy mieszkają w biedniejszych częściach kraju.
    tak mówię o warszawie w mniejszych miejscowościach aby się utrzymać wystarczy mniej pieniędzy więc ceny też są trochę mniejsze pozdrawiam
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milcze Zobacz posta
    co najciekawsze mój wpis zbulwersuje pewnie wiele osób
    Może i tak ale nie w tym sensie jak myślisz. Groźby o pływaniu sprzętu w rzece proszę zachować dla kolegów spod budki z piwem, a nie dresić się na forum. Z góry dziękuję.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milcze Zobacz posta
    to może jeszcze przypomne szanownym kolegom - nie wszystkich się to tyczy od razu zanznaczam - że niepłacenie podatków w Polskim prawie jest przestępstwem skarbowym i podlega grzywnie lub karze więzienia do lat dwóch

tak stanowu litera prawa.

ale ciągle u nas taki człowiek nazywany jest "człowiekiem przedsiąiorczym/zaradnym"

brak wpływów do budzetu Panśtwa skutkuje podniesieniem akcyz. drożeje paliwo, prąd gaz. wtedy psioczymy wszyscy. na Ministra finansów, sejm, rząd itp.

ale nie na ludzi dzialających w szarej strefie którzy wg litery prawa są przestępcami skarbowymi

tu na forum takim ludzia udziela sie rad w jaki sposób maja robić coś niezgodnego z prawem

i taka jest Polska

co najciekawsze mój wpis zbulwersuje pewnie wiele osób

działalnosć w szarej strefie - nikogo

niestety, ryba psuje się od głowy

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Heh. Jedna z gazet posiada dedykowaną studniówkom stronę, pracujący w tej gazecie fotopstryki dostały możliwość dorobienia. Dostaną 400-500 zł tyle, że za ... 7 studniówek. Robią wyłącznie dla strony i nie więcej niż 20-40 zdjęć. I bez kombinowania w PS - lampa na sztorc i walić foty dookoła.
    Ostatnio edytowane przez C80 ; 11-01-2010 o 11:08

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nieśmiało zauważę że: http://www.rp.pl/temat/84034.html

więc dorabiający na studniówkach student może to robić zupełnie legalnie.

O wrzucaniu sprzętu do rzeki to... zmilcze

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

a u nas jest trochę inaczej.

Po 31 złotych od osoby z klasy na studniowce (w tym każdy uczeń ma - płytę z nadrukiem, 3 zdjęcia 15x21

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie

szkoda,że nikt nie podaje typowych konkretów,galeri innych no ale rozmowa niech się toczy w najlepsze.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Pytałem kumpeli ile płacą za fotografa. 50 zł osoba a 20 zł za kamere.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz posta
    Witam ,jeżeli ktoś teraz pstrykał "świeże" studniówki niech zapoda jakieś zdjęcia mnie już to czeka za ponad tydzień także myślę iż się wywiąże z zadania.
    Sale widziałem sufit biały światła sporo,także powinno być całkiem dobrze. Planuje w czasie poloneza już focić z lampą ,lecz też wszystko zależy jakie faktycznie nastaną warunki. Potem jakaś zabawa...[zdjęcia] ,grupowe, i pary...a potem już tylko sama zabawa zostaje. Nastawiam się na zdjęcia robione 1/5s + lampa.. żeby fajnie rozmazać.. Oczywiście swoją techniką też mozecie się podzielić z chęcią poczytam i zobaczę.
    Cytat Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz posta
    szkoda,że nikt nie podaje typowych konkretów,galeri innych no ale rozmowa niech się toczy w najlepsze.
    Miałem zamiar wrzucić jakieś najlepsze na CB, ale jak się tak spieszy, to :
    Proszę bardzo : http://cerber.cs.put.poznan.pl/~inf9...niowka2010.rar (590 zdjęć 900x600).

Zdziwiłem się bardzo, ale większość imprezy dało radę zrobić 50d+35L i wcale nie chciało mi się na nic innego przepinać (przedstawienie i kilka innych shotów z 11-16 i 70-200 dla różnorodności)

Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów