a nie lepiej dac linka na forum?? - jak coś też chce je zobaczyc.
a nie lepiej dac linka na forum?? - jak coś też chce je zobaczyc.
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
No właśnie było by lepiej bo ja dawno prosiłem ale do dziś nie mam tego linka![]()
nie chcę zaśmiecać ale właśnie zdałem sobie sprawę że opisałem wszystko w iinnym dziale , miało być tu.
Studniówki już dawno za nami, a teraz można podziwiać efekty wynajętych rzemieślników.
Bylem na studniówce (Zabrze) którą obsługiwała pewna firma Be***. Pozwolę sobie na dwa słowa nt 'profesjonalizmu' tejże firmy **mix. Więc tak. Na imprezie było 6 klas średnio po 28osób do których przysłano 3 panów obsługiwaczy. 2 kamery+ profesjonalne lustro (UWAGA) 350D+kit. Tak Proszę państwa nikt się nie przesłyszał. Oczywiście nie mam nic do tego sprzętu bo sam takowego używam, wiadomo- zdjęcia robi człowiek a nie sprzęt. Filmu niestety nie oglądałem bo nie lubię, na sprzęcie video się nie znam. Na stronie firmy oglądałem sobie cennik z którego wynika że firma całkiem nieźle zarobiła na tej fuszerce (według mnie).
Przypadkiem oglądałem zdjęcia z innej szkoły robione przez lokalnego fotografa (oczywiście profesjonalistę) do których nie można się przyczepić ani trochę. Koleś z tego co widziałem na zdjęciach wziął ze sobą sporo potrzebnego sprzętu (nie mówię tu o sprzęcie do rejestrowania obrazu). Zdjęcia w parach wyglądały na robione w studiu, praktycznie nie widać że robione w lokalu.
Sprawa trochę inaczej wygląda z moją studniówką. Zdjęcia postaram się przesłać możliwie szybko oceńcie sami.
Reasumując: Dwie różne szkoły, dwie różne firmy robiące foty i DVD, ten sam lokal, różne ceny.
Moja studniówka koszt 170+90os. tow.
Studniowka obsłużona przez lokalnego prof koszt łaczny 300zł
Wychodzi na to że płacili 40zł więcej, jeszcze dodam że na dvd z filmem ponoć w ogole nie ma bawiącej się (na parkiecie) klasy za to jest na dvd z innej klasy. Jednym słowem przesadzili trochę.
zdjęcia postaram się zaraz wrzucić.
P.S. nie jest moim zamiarem robienie jakiejkolwiek antyreklamy, oczernianie itp. Jeśli ktoś się przypadkiem odnajdzie na zdjęciu proszę nie wpadać w panikę. Zdjęcia są ogólnodostępne więc uważam że ich publikacja w tym celu nie jest wielkim złem.
http://www.alfa-system.pl/~z.piatek/Nowy%20folder.rar oto link do zdjęć
te które są z wykrzyknikami w nazwie to takie perełki
Jeszcze tylko dodam , że panowie byli ubrani w zwykły codzienny ubiór, trochę nie pasujący do imprezy.
zrobiłem prosto czysto i klarownie 700zł netto za jedna klasę i daje 1 płytę ze zdjęciami
do tego wchodzą zdjęcia w mini studio zdjęcia nie kodowane
widze ze troszke osób robiło juz fotki na studniówkach itp imprezach czy ktoś moze zalinkowac przykładową umowe?
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
jak tylko ją stworze to na pewno się podzielę mam nadzieje że po sobocie wszystko bedzie gotowe Pozdrawiam
5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...
Calliactis
nie znalazłem w tym wątku żadnego linku do umowy
chyba, ze o innym wątku mowisz.
W tym poście - pod koniec: http://canon-board.info/showpost.php...9&postcount=43
Nie jest to gotowa umowa, ale to co jest dla niej podstawą. Wystarczy, ze podepniesz ww. opisane kwestie do typowej umowy o dzieło i masz jak znalazł![]()
5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...
A ja trochę inaczej, odmówilem ostatnio dwóm propozycjom robienia zdjeć na studniówkach, klasa w postaci przemiłej gospodyni zaoferowała mi 550 zł, zdjęć miało by być ponad 1000, każda para oprócz zdjęć z zabawy i poloneza jakieś pozowane plus grupowe w rożnych konfiguracjach. Nie podjąłem wyzwania, zadecydowały tu braki sprzętowe oraz ogrom pracy za małe pieniądze...
Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
Moja galeria: http://laur.ovh.org/