Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: zwariowany monitor

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie

dobra, ja sie tez poskarze na mojego crt. od pewnego czasu obraz co jakis czas wpada w drgania, cos jakby fale.... ten monitor ma juz dobre 8 lat na karku - ktos wie co to moze byc?

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

ja miałem i mu przeszło...jaeśli sytoacja jes podobna to za 2-3 miesiące będzeisz miał zielopny odcień
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Bywalec Awatar FERRER

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Zimny lut
    Ten defekt przez małą spione skonczył się u mnie kiedyś małym BUM
    Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

moj w pracy zrobil sie zolty po jakims czasie zielony to po miesiacu znalazlem jakis co swieci mormalnie, stary postawilem pod smietnikiem i po poludniu juz nie bylo
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beachcomber Zobacz posta
    dobra, ja sie tez poskarze na mojego crt. od pewnego czasu obraz co jakis czas wpada w drgania, cos jakby fale.... ten monitor ma juz dobre 8 lat na karku - ktos wie co to moze byc?
    Czy masz w pobliżu:
    • piekarnik
    • mikrofalę
    • piec elektryczny
    • zasilacz głośników
    • windę
    • inne urządzenie pobierające znaczny prąd

Może się okazać, że to nie wina monitora a zewnętrznego pola. Spróbuj przestawić odświezanie na inną częstotliwość i zobacz, czy charakter falowania zmienia się na np. drgania.

Jeśli nie zmienia się - to jednak popsuty monitor, nie trzyma parametrów odchylanie. Pierwsze podejrzenie pada zwykle na upadłe kondzioły elektrolityczne choć nie koniecznie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie

hmmmm w sumie to zaczelo sie nieawno, jak sie przeprowadzilem do bloku do windy daleko nie ma.... musze sie temu dokladniej przyjrzec. z czestotliwoscia juz probowalem, nie pomaga. dzieki za odpowiedz

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Zimny lut przy wzmacniaczach wizji (...)
    Lub - co IMHO prawdopodobniejsze - sam wzmacniacz.
    Następne co powinno według planu się Tobie robić to problemy z jasnością ( błyski lub ściemnienia ) oraz problemy z geometrią.
    Potem już pójdzie szybko. :wink:
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A mój monitor ostatnio stracił możliwość pracy we właściwych rozdzielczościach i częstotliwościach i maxem było dla niego 640x400@75 lub 800x600@56.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

Mój monitor chyba jest na wykończeniu.

Tez od jakiegoś czasu wariują kolory. Nie wiem czy to wina grafiki bo ostatnio wymieniałem na inną. Jednak przed nią też były jazdy.
    Ogólnie obraz zżółkł i jak przeskakuje między oknami (firefox-winamp-gg) widzę jak kolory sie zmieniają np czarny robi sie po chwili siwy.
    Wydaje mi sie że to wina wlasnie mnitora.

Aktualnie mam Eizo T766. Nowy to on nie jest ale do tej pory świetnie sie spisywał. Znakomite odwzorowanie kolorów, 19 cali. Wszystko co potrzeba. Na dzień dzisiejszy mam przejechane na nim ponad 6700h. Nie wiem czy to dużo czy mało.

Chciałbym kupic cos podobnego ale za nic nie mogę znaleźć. Tego kupiłem chyba 3 lata temu na allegro za chyba 250zł. A teraz nic.

Z crt to albo jakies rupcie za 30zł albo monitory profesjonalne od 4tys

Chciałbym podobnie jak tego kupić albo Eizo albo Iiyama. Wiadomo coś ze starszej generacji ale skąd ?

Orientuje się ktoś może gdzie takie coś mozna jeszcze dostać ? A może ktoś sie pozbywa swojego i za małe pieniądze odsprzeda?

Nie chciałbym wydać wiecej jak 4 stówy.

Macie jakies propozycje ? ;-)
    30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów