Po kupnie 5D (czyli całkiem niedawno) cały czas chodzę w lekkim szoku jak mogą zdjęcia wyglądać. Przeskok jakościowy bardzo duży, szkła zyskują bardzo na jakości, masz nowy rodzaj głębi, obiektywy odzyskują dawne ogniskowe. Nie wiem jak konkretnie kształtuje się cena tego body i tych stałek w Twoim przypadku. Mając takie zoomy, samemu mając 20D i 5D i widząc jakie zdjęcia generuje ten ostatni aparat brałbym chyba 5D i być może starczyłoby na jakąś stałkę. Może kupisz po prostu 85/1.8 na początek? To szkło zawsze można później sprzedać z małą stratą. Mnie np. to szkło by wystarczyło (mam nadzieję na wiosnę je kupić) a z całą pewnością będę chciał nabyć 135/2L i 35L. Jak widzisz miałem podobny dylemat jak Ty. Chciałem kupić 85/1.8 i 135/2L i przypadkiem dorwałem 5D ,,, jak zobaczyłem jakość zdjęć jakie generuje nie wachałem się nawet chwili. Teraz 5D może stanieć sporo, więc ja proponuję 5D plus na początek jakąś stałkę z zestawu który wybrałeś. Jeżeli chesz mieć 85mm to na początek bierz wersję 1.8. Łatwiej Ci będzie później dokupić jakieś szkło niż zbierać kasę na drogie body.