Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: [TomekS] pierwsze warte pokazania

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie [TomekS] pierwsze warte pokazania

Wcześniejszymi chyba nie ma sensu się "chwalić"

Powiedzcie co myślicie o tych 2 zdjęciach:
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Oba niezłe, pierwsze lepsze. Mina modelki pt. pstrykaj wreszcie działa na niekorzyść zdjęć. Ale kadr i światło na + . pozdrawiam
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

Nienajgorsze
    Mina modelki tez mi sie rzucila w oczy.
    Na 1 przeszkadza mi mocny cien na czole.
    Z 2 raczej mozna wiecej wyciagnac na krzywych.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

2 niezła Chociaż troche mi przeszkadza ta ucieta głowa. Jedynka jakaś nie szczególna, ze względu na mine. Pozatym twarz na 1 dziwnie wygląda.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rzeczywiscie warte pokazania.
    Modelka atrakcyjna tylko popros o inna mimike .
    Swiatlo dobre.
    Kadry moglyby byc na pierwszym ciasniejszy na drugim luzniejszy (ciecie glowy zbyt mocne - juz pisano).

Domyślnie

Na pierwszym niestety nic się nie dzieje, a mogłoby wszystko nijakie - mina, poza, tło, światło. Modelka powinna trochę pochylić się w stronę aparatu i zdecydowanie pochylić głowę. Zwróć uwagę, że jak portretujesz ludzi to odruchowo lekko wychylają się do tyłu, trzeba tego pilnować i ich korygować, "żółwik" czyni cuda. Widać, że dziewczyna spięta, pogadaj, pożartuj i będzie lepiej. Drugie bez zarzutu podoba mi się, jedyne co bym poprawił to trochę trochę wyżej oś obiektywu, jest nieco zbyt od dołu było robione, ale prawie nie przeszkadza, zwróć uwagę, że gdy fotografujesz nieco z góry (wystarczy parę cm) bardziej otwierają się oczy i portret nabiera wyrazistości. Troszeczkę popraw obróbkę i będzie super. W drugim podoba mi się jeszcze kadr, lubię odważne cięcia a nie zdjęcia, na których wszystko musi się zmieścić. Pozwoliłem sobie odrobinkę poprawić (troszkę za mocno skompresowałem).

Pozdrawiam i czekam na następne.

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    Troszeczkę popraw obróbkę i będzie super. W drugim podoba mi się jeszcze kadr, lubię odważne cięcia a nie zdjęcia, na których wszystko musi się zmieścić. Pozwoliłem sobie odrobinkę poprawić (troszkę za mocno skompresowałem).

Pozdrawiam i czekam na następne.
    Jak już komuś pokazujesz jak korygować foty to zrób to dobrze a nie ciągnij krzywej poza granice możliwości. Przecież ona ma wyjarane ramiona i policzek!!

Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merciful Zobacz posta
    Przecież ona ma wyjarane ramiona i policzek!!
    Też o tym pomyślałem, ale z fachowcem się nie dyskutuje :-)
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merciful Zobacz posta
    Jak już komuś pokazujesz jak korygować foty to zrób to dobrze a nie ciągnij krzywej poza granice możliwości. Przecież ona ma wyjarane ramiona i policzek!!
    Rzeczywiscie ta poprawka przez kogos jest fatalna. Oryginal zdecydowanie lepszy.
    Po co poprawiac jak sie nie umie tego robic ?

Miasto
    Poland

Domyślnie

Wypada mi podziękować za tak - w sumie - pochlebne opinie :-)

Kadrowanie, cięcie - wszystko z premedytacją. Kolory, krzywe - strasznie słabo operuję PSem, stąd poza wyostrzaniem zero obróbki czy kadrowania w programie. To tak na usprawiedliwienie :-)

Muszę się też odnieść do miny. Hmm, no cóż, z Natalą jest tak, że zawsze jest posądzana o zniesmaczenie, pozowanie po cytrynie, czy też sztuczność. A ona, niestety-stety, po prostu ma taką minę standardową ;-)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów