Pokaż wyniki od 1 do 10 z 123

Wątek: Stałka 35/1.4 czy zoom 24-105

Widok wątkowy

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    Dzięki. U Ciebie nie ma tej poświaty przy jasnych szczegółach, takiej jak u mnie.
    Zauważyłem że przed naprawą była ta poswiata skierowana w górę. Po naprawie jest mniejsza i w kierunku do prawego-górnego rogu...
    Obiektyw chyba znowu trafi do serwisu... :-|
    Hejka!
    Oddałem po raz drugi moją nieszczęśliwą 35-tkę do serwisu. Szczerze mówiąc nie wierzyłem już za bardzo, że będą potrafili z nią coś skutecznie zrobić... Wczoraj jednak odebrałem szkiełko i... eureka! Poświata zniknęła!
    Czyli jednak jak się chcę, to się da... I nauka na przyszłość, że na Żytnią trzeba jeździć do skutku...

Poniżej porównanie, od lewej: obiektyw przed naprawą, po pierwszej naprawie, po drugiej na prawie, a na końcu dla porównania zdjecie z EF 50 1.4.
    Wszystkie na f/1.4

Poniżej jeszcze dwa przykładowe cropy 100%, wszystkie @ f/1.4
    "Żyleta" to może nie jest, ale jak na światło 1.4 to IMHO jest bardzo dobrze.
    Po przymknięciu robi sie już naprawdę ostro, ale nie po to kupiłem ten obiektyw, żeby go "przymykać"... :-D

Uradowany wielce biegałem wczoraj po mieszkaniu i pstrykałem wszystko, co sie nie ruszało...
    W tym szkiełku podoba mi sie najbardziej to, że zdjecie zrobione nim byle zakurzonemu śmieciowi staje się arcydziełem, he, he... (to oczywiście żart) :-D

Wszystko na f1.4:

Ostatnio edytowane przez gzak ; 16-01-2007 o 15:53
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Uprawnienia umieszczania postów