Czy spotkal sie ktos z przejsciowka m82 - eos? Mam dostep do obiektywu 3,5/200 od Kiev'a i gdyby byla mozliwosc wykorzystania go z 350d to bylo by fajnie![]()
Czy spotkal sie ktos z przejsciowka m82 - eos? Mam dostep do obiektywu 3,5/200 od Kiev'a i gdyby byla mozliwosc wykorzystania go z 350d to bylo by fajnie![]()
Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?
tutaj maszdwa linki do aukcji z angielsiego ebaya.
http://cgi.ebay.co.uk/CANON-EOS-BODY...QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.co.uk/Fotodiox-Kiev-...QQcmdZViewItem
pozdrawiam
krzysiek
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Wielkie dzieki![]()
Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?
Te przejsciwki nie obsluguja standardowego bagnetu Kieva 88. Obsluguja za to mlodszy bagnet Kieva 60, bazujacy na bagnecie Pentacona...
Poza tym M82 to chyba raczej mocowanie filtra w tym obiektywie a nie rodzaj bagnetu...
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
hmm celna uwaga. ten obiektyw jest od Kiev'a 88
a jesli chodzi o mocowanie, to jesli sie myle, prosze mnie poprawic![]()
Ostatnio edytowane przez CamelXP ; 20-11-2006 o 12:36
Jezeli mowimy o obiektywach systemu Kiev 88 to nie jest to napewno obiektyw M82 (bo samo oznaczenie M w nazwie obiektywu oznacza mocowanie "screw in" (gwintowe), a Kiev ma bagnet).
Mozliwe jest zamontowanie takiego obiektywu do EOSA przez przejsciowke Psix/EOS ale nie bezposrednio, trzeba miec jeszcze pierscien konwertujacy bagnet Psix na bagnet Kiev 88. Pierscien ten mocuje sie w bagnecie Psix i dopiero w niego wkreca obiektywy Kieva. Sam stosuje to rozwiazanie.
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Rozumiemteraz mam pelna wiedze w temacie, dziekuje