Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Planuje zmiany, potrzebne rady odnosnie C

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Ale używaleś obu, że tak mówisz? (ja nie, ale wierzę bardziej tym, co używali)
    Z trudem mi to przez gardło przechodzi ;-) ale ja po krótkiej zabawie D2H miałem podobne wrażenie jak Iczek. Jest jakoś tak... kurde, szybciej. To słychać zwłaszcza, gdy Nikon pracuje obok 1D w servo ustawionym na focus priority i obydwa rypią seriami 8fps. Jest jakoś tak... kurde, szybciej ;-)

(porównywałem 70-200IS vs analogiczny VR u Nikona)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Z trudem mi to przez gardło przechodzi ;-) ale ja po krótkiej zabawie D2H miałem podobne wrażenie jak Iczek. Jest jakoś tak... kurde, szybciej. To słychać zwłaszcza, gdy Nikon pracuje obok 1D w servo ustawionym na focus priority i obydwa rypią seriami 8fps. Jest jakoś tak... kurde, szybciej ;-)

(porównywałem 70-200IS vs analogiczny VR u Nikona)
    Niestety używałem tylko 1D/1DMkII z kilkoma szkłami (nie miałem możliwości porównać z D2H choć miałem możliwość poużywać D2Xs z 70-200VR). Szczerze mówiac nie wiem jak miałobybyć szybciej. Z 300-tką i 70-200 fociłem owady (piekielnie szybko się poruszają - AF w jedynce się do nich przyklejał) też nie wiem jak może być jeszcze lepiej ale nie neguję chętnie bym porównał i przekonał się, że może być lepiej - wtedy biorę D2X bez zastanowienia (bonus w postaci cropa 2x bardzo by mnie ucieszył). Akurat szybki AF dla mnie to priorytet.
    W nikonach jest nieco inna filozofia działania autofokusa (inaczj rozmieszczone pola - bardziej czułe czujniki krzyżowe do tego odgłos migawki jest inny niż w jedynce - poszczególne klapnięcia (np. w D2H) są ze sobą połączone /w 1D słychać bardziej pojedyńcze klapnięcia/) także to może być też pośrednio przyczyną takich wrażeń. Ciekawe czy ktoś gdzieś prowadził rzetelne pomiary prędkości AF-a?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-11-2006 o 01:30
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów