tylko ten 17-40 chyba nie jest az taki L ... tzn solidny i szybki ponoć jest ale nie wiem czy nie ma lepszego wyboru.
tylko ten 17-40 chyba nie jest az taki L ... tzn solidny i szybki ponoć jest ale nie wiem czy nie ma lepszego wyboru.
20D, 6D
Bierz zedcydowanie 1d mark II . Bawilem sie w studio ostatnio 5d i owszem jest oki, jesli chodzi o szumy czy pelna klatke.. lecz AF w jedynce jest o niebo lepszy i szybszy. Pozatym sam korpus i trzymanie jednyki w reku to juz bajka chyba ze nie masz sily i wolisz cos lzejszegoJesli chodzi o obiektyw to tylko 2.8 canona. To ze na tym forum nieraz pisza i porownoja np nowe szklo 24-105 do 24-70 to lekkie nieporozumienie. Sama waga obu obiketywow swiadczy o jakosci wykonania i zastosowania innych szkiel..
Jedynka the best![]()
1d Mark II | Canon 24-70 f.2.8 | CAnon 70-200 f.2.8 IS | CaNon 50mm f.1.4 | TCx2 | Lampka 580 EX | StOfen |LowePro Nature Trekker II | Lowepro Magnum AW i brak umiejetNosci..
a coś z zakresu 28-70 to co polecacie ? tylko tak w cenie do 2500 zl
No na 1D Mark II to nie bede mial. Tak jak mowilem, widzialem wydruki z 1D - zdjęcia Ryszarda Rogalskiego z meczów piłki nożnej z Euro 2004, i to mi w zupełności wystarcza.
Tylko jak CCD z 1D będzie sie sprawować na ISO 1600 ? Z tego co ja zauwazylem to i tak jest duzo lepiej niz w D2Ha moze sie myle ?? :>
Ostatnio edytowane przez phantomek ; 05-03-2006 o 12:00
ale przecież 1D to matryca 4MPx, jak ty to jeszcze chcesz cropować![]()
Oryginalny 1D mozesz pewnie znalezc naprawde tanio uzywany z dobrego zrodla.Zamieszczone przez phantomek
Wszystko zalezy od tego, gdzie publikujesz zdjecia, jesli w czarno-bialej prasie,
to 1D w zupelnosci wystracza. Jesli potrzebne ci sa dobre wydruki, to raczej
kupilbym 300 f2.8L IS i 30D, na poczatek z tym super szybkim szklem bedzie
calkiem OK, a potem bedziesz mial backup, gdy kupisz 1D MkII N.
4mln to dla mnie wystarczająca wielkość, do takich wydruków jakie idą do prasy to jest ok.
Może podalibyście mi adresy www sklepów z Polski i USA gdzie moge dostać 1D w dobrej cenie ?? :> będe bardzo wdzieczny
Nie sadze, zeby mozna jeszcze bylo gdzies kupic nowy 1D...Zamieszczone przez phantomek
No właśnie o uzywany mi chodzitylko uzywane wchodza w gre
![]()
To czemu pytasz o sklepy?Zamieszczone przez phantomek
Szukaj raczej komisow a najpredzej to allegro.pl , ebay.de, ebay.com .